Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM steekt samen met enkele private investeerders 1 miljoen euro in de Belgisch-Franse start-up Mimesys.

Mimesys ontwikkelde een softwareplatform dat mensen in real-time en in 3D vastlegt, om die beelden vervolgens over het internet te streamen, waarna de beelden op een andere locatie in een virtuele of in de echte wereld geplaatst worden met nieuwe VR- of augmented reality-apparatuur zoals de Oculus Rift of de Microsoft Hololens. ‘In plaats van naar een klein scherm te kijken, sta je samen in dezelfde virtuele ruimte. Je krijgt het gevoel écht tegenover je gesprekspartner te staan, met lichaamstaal en interactie zoals in het echte leven’, zegt Davy Loots, medeoprichter van Mimesys. Het bedrijf mikt onder andere op virtuele vergaderingen als mogelijke markt. Maar het hoopt elke vorm van online communicatie te kunnen wijzigen.

Loots was in een vorig leven CTO en medeoprichter van de mobiele operator Mobile Vikings, die begin dit jaar werd overgenomen door de zendergroep Medialaan. Die link komt ook terug bij de investeerders. Behalve LRM investeren ook Frank Bekkers en Koen Desmedt, twee ondernemers die ook mee achter Mobile Vikings zaten, mee in de start-up. BS

© Limburg Startup - LSU 2024