Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

MobieTrain opent eerste buitenlandse kantoor in Spanje

Het mobile-first microlearning en communicatieplatform MobieTrain opent een kantoor in Madrid, Spanje. Dit is de eerste buitenlandse verkoopvestiging van de Belgische scale-up. Het nieuwe Spaanse kantoor is de volgende stap in de internationale plannen van het bedrijf, dat al een wereldwijd netwerk van partners heeft in Duitsland, Zwitserland, Australië en al over verkoopmedewerkers in Nederland en een software-ontwikkelingsteam in Portugal beschikt. De Spaanse vestiging wordt het centrale verkooppunt van de scale-up voor Zuid-Europa.

Spanje is een strategische keuze als eerste buitenlandse markt voor MobieTrain. “In vergelijking met andere landen is Spanje, vooral het laatste jaar tijdens de coronacrisis, in staat geweest te digitaliseren. Als gevolg daarvan hebben veel bedrijven digitaal leren willen invoeren in hun bedrijf. Hierdoor is de behoefte ontstaan aan betrouwbare en efficiënte microlearning software om medewerkers te voorzien van alle relevante bedrijfsinformatie, zodat zij zich – ook op afstand – meer betrokken voelen.” zegt Business Development Director Nouri Zouaghi, die sinds september 2021 verantwoordelijk is voor de uitbreiding van MobieTrain buiten de Benelux-regio.

Een jaar van groei
Het is geen geheim dat de coronacrisis de dynamiek van veel organisaties heeft veranderd. Hierdoor is er meer focus gekomen voor zaken als het welzijn, de motivatie en de betrokkenheid van medewerkers. Dit komt ook tot uiting in de omzetresultaten van MobieTrain, die dankzij de nieuwe klanten met 250% is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

“Wij helpen bedrijven om gemakkelijk hun eigen leertrajecten te creëren en hun werknemers op een aantrekkelijke en efficiënte manier op te leiden. Het resultaat is dat de toepassing de prestaties en de productiviteit verhoogt en de professionele ontwikkeling van de werknemers stimuleert door hen in staat te stellen kennis te behouden via leuke inhoud. Dit is van essentieel belang voor de bedrijven van vandaag,” voegt Nouri Zouaghi eraan toe.

Centrale verkoophub voor Zuid-Europa
MobieTrain heeft al twee sales collega’s aangetrokken voor haar kantoor in Madrid. Marta Escobar Rojas en Ricardo Rodriguez Santiago hebben beiden ruime ervaring in digitaal leren en gamification. De schaalvergroting zal het team binnenkort aanvullen met een tiental marketingmedewerkers, customer success managers en inside sales executives.

© Limburg Startup - LSU 2024