Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Mobilieitsinovator In-Touch (DronePort) maakt Halle digitaal

In Stad Halle is de papieren bewonerskaart voorgoed verleden tijd. De stad introduceert een digitale parkeervergunning die gekoppeld is aan de nummerplaat van het voertuig. Zo kunnen politieagenten controleren of de bewoner al dan niet over een geldige vergunning beschikt.

Dankzij de digitale bewonerskaart, hoeven bewoners sinds november 2019 geen papieren bewonerskaart meer achter de voorruit van hun voertuig te plaatsen. Per woonplaats wordt in Halle één gratis digitale bewonerskaart uitgegeven per 24 maanden. Een tweede of derde bewonerskaart kan tegen een betaling van 50 euro per jaar aangekocht worden. De geldigheidsduur van een parkeervergunning is dan 1 jaar. Een bewonerskaart  kan online en in real-time door de burger via een e-loket verlengd worden. Bovendien wordt de burger er aan herinnerd via mail als je bewonerskaart gaat vervallen.

Ook voor het stadspersoneel was het administratief beheer van meer dan 2300 bewonerskaarten samen met het bedienen van een burgerloket een tijdsintensieve dagtaak. Mobiliteitsinnovator InTouch hielp Stad Halle met het opzetten van een intuïtieve e-loket waar de Hallenaar van thuis uit al zijn parkeerproducten kan raadplegen en in real-time wijzigen, bijvoorbeeld om een tijdelijke nummerplaat van een vervangwagen aan te melden.

Wie de gegevens van een bewonerskaart wil wijzigen, de kaart wil vernieuwen en/of een nieuwe digitale parkeervergunning wil aanvragen, kan hiervoor bij het e-loket van InTouch (www.halle.intouch.be/eloket) terecht. Met de E-ID kaartlezer kan de Hallenaar vanaf nu op elk tijdstip een vergunning aanvragen, wijzigen of verlengen. De info naar de webshop voor parkeervergunningen vind je op www.halle.be/bewonerskaart.

© Limburg Startup - LSU 2024