Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Mode-incubator Mia-H verhuist naar PXL
Nieuwe vleugels voor Hasseltse mode-incubator

De mode-incubator Mia-H, een initiatief van LRM en stad Hasselt, verhuist naar Hogeschool PXL. De incubator, die vandaag gehuisvest is in het Veldeman-gebouw in de  Hasseltse kanaalzone, ondersteunt startups die actief zijn op de grens tussen mode en technologie. De kantoorruimte en het gespecialiseerde maaklabo verhuizen van het Veldeman-gebouw, naar de nieuwe gebouwen van Hogeschool PXL aan de Singel. De verhuis brengt de werking van Mia-H dichter bij de studenten en de actieve community van partners en bedrijven van PXL. De link met het netwerk van LRM-incubatoren blijft overeind.

Mode-incubator Mia-H werd twee jaar geleden boven de doopvont gehouden, op initiatief van stad Hasselt en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Mia-H was de 9de incubator in het Limburgse incubatoren netwerk dat LRM samen met lokale partners heeft opgebouwd.

De mode-incubator werd destijds tijdelijk ondergebracht in het Veldeman-gebouw aan de kanaalkom van Hasselt.

Burgemeester Steven Vandeput:
“Het is altijd de bedoeling geweest dat de mode-incubator maar tijdelijk in het Veldeman-gebouw zou blijven. De ligging is niet zo ideaal, omdat ze geïsoleerd ligt. Dat is altijd een hinderpaal gebleken wanneer gezocht werd naar nieuwe huurders en startups. Een dergelijke activiteit gedijt het best in een stedelijke omgeving met veel passage is en waar er mogelijkheid is tot kruisbestuiving met andere projecten. De verhuis van de incubator en het maaklabo in PXL, bij de kunst- en digitale opleidingen, vind ik een prima oplossing die het project nieuwe vleugels kan geven.”

Tom Vanham, Algemeen Directeur LRM:
“We moeten eerlijk zijn: de mode-incubator heeft tot hiertoe weinig startups opgeleverd in haar niche. De niche van fashion-tech is dan ook erg beperkt. Door de incubator dichter bij de PXL – studenten te brengen, in een hogeschool met levendige community en een actieve werking rond student-ondernemers, geloof ik dat er net meer ondernemerschap zal ontstaan. Een goede incubator heeft immers kritische massa nodig, samen met voldoende dynamiek qua events en opleidingen. Die dynamiek is moeilijk tot stand te brengen in geïsoleerd gebouw in de kanaalzone, maar is wel aanwezig bij de PXL. Ik ben dan ook heel tevreden dat PXL het project geadopteerd heeft. Ik wil ook benadrukken dat de banden met het incubatoren-netwerk van LRM overeind blijven, inclusief de begeleiding van startups.”

Ben Lambrechts, Algemeen Directeur PXL:
“De deuren van onze hogeschool staan dagelijks open voor bedrijven en ondernemers. Naast het verstrekken van onderwijs behoren ook onderzoek, dienstverlening en de beoefening van de kunsten tot onze kerntaken. Door goed en sterk samen te werken, met beide voeten in de praktijk, leiden we onze studenten op als junior-collega’s, als professionals die ook over de grenzen van hun vakgebied heen durven gaan. Door deze state-of-the-art machines samen met onze innovatie te ontsluiten ontstaan unieke mogelijkheden voor studenten, professionals, ondernemers, makers en kunstenaars.”

© Limburg Startup - LSU 2024