Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Motivatiecheques geven starters duwtje in de rug

 Een vliegende start als ondernemer is geen evidentie. Daarom organiseerde Voka- Kamer van Koophandel Limburg het evenement Vliegende Starters in Hangar 58 in Genk.  Vijf gelukkigen gingen zelfs naar huis met een motivatiecheque van 500 euro. Elke aanwezige (pre)starter die minder dan vijf jaar actief is, maakte kans op een cheque. Zij moesten vooraf motiveren waarom zij dat bedrag verdienen. Gedeputeerde Erik Gerits overhandigde de cheques aan de gelukkigen, stuk voor stuk starters met potentieel.

  • LimDiscovery, Karin Limneos

Werkt concepten uit voor toeristen met leuke, unieke en authentieke activiteiten in Limburg en zit in een startupfase en heeft haar eerste inkomsten reeds verwezenlijkt.

  • VakWerk, Mathias Van de Winkel

VakWerk  ontwerpt en bouwt creatieve tijdelijke structuren  combinatie met uniek eigen koppelstukken.

  • Solut, Mireille Vandevorst

Solut zit in een expansiefase en heeft na 1 jaar hun 2e werknemer aangeworven. Zij zorgen voor flexibele personeelsverantwoordelijken voor KMO’s.

  • Bisimple, Hanne Zoomers

Bisimpli is een bedrijf dat op een innoverende manier zorgt voor meer ruimte in uw kleerkast. Dit bedrijf is opgericht door 5 studenten.

  • Exovibe, Jibriel Samlali

Dit bedrijf zit nog in de idee- en ontwikkelingsfase. Op dit moment testen ze hun prototype op de markt. Met hun systeem helpen ze mensen die moeilijk stappen of minder mobiel zijn.

De deelnemers gingen ook aan tafel met meer dan 20 experts. Onder meer topondernemers Noël Essers (H.Essers), Ronnie Leten (ex-Atlas Copco), Veronique Thoelen (Bose) en Jean-Baptist Claes (JBC) gaven antwoorden op de vele vragen van de startende ondernemers.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg

“Vorig jaar brak het aantal starters alle records in Limburg. Dat is een goed teken, want zij zijn het nieuwe bloed dat instroomt in onze economie. Het is dus niet meer dan logisch dat we een evenement als Vliegende Starters organiseren. Zij zijn de werkgevers van de toekomst! Hen in contact brengen met de ondernemers van nu tijdens rondetafelgesprekken zorgt voor een belangrijke synergie van innovatie en ervaring!”

BRYO Awards

 Vliegende Starters is een nationaal evenement dat gelijktijdig plaatsvond in Genk en Kortrijk. Aan de hand van live streaming maakte de organisatie in de twee steden de winnaars bekend van de Bryo Awards. In drie categorieën werden er prijzen uitgereikt aan de BRYO-deelnemers. De Limburgse genomineerden vielen jammer genoeg niet in de prijzen, maar zijn eveneens erg beloftevol: Nick Geys (Onlinewerkrooster.be), Jonas Van de Winkel (Kopterman) en Wouter Vandenneucker (Cr3do).

© Limburg Startup - LSU 2024