Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

MyCellHub haalt 2 miljoen op om biotech productieprocessen intelligenter te maken

Het bedrijf gelegen op Corda Campus, neemt een vestiging in de US

MyCellHub, een Belgisch softwarebedrijf gevestigd op de Hasseltse Corda Campus heeft een intelligent softwareplatform ontwikkeld om complexe biotech productie processen te optimaliseren. Het bedrijf heeft met succes een kapitaalronde van 2 miljoen euro afgesloten om zijn groei verder te ondersteunen. Dankzij deze kapitaalverhoging kan MyCellHub verder internationaal uitbreiden, en een Amerikaanse dochteronderneming openen. Haar cleanroom reinigingsmodule kan zo uitgerold worden naar nieuwe internationale klanten.

“Ik ben erg blij met de significante groei – zowel in termen van onze financiële steun als in termen van diepte in de internationale markten,” zegt CEO Jacques Parlongue. “Ons team heeft hard gewerkt aan oplossingen die de productie van cel- en gentherapieën echt kunnen verschuiven naar het gebruik van slimme digitale hulpmiddelen, en ik ben blij dat we met deze financieringsronde verder kunnen uitbreiden.”

Stabiele groei met een extra investering van 2 miljoen EUR
De nieuwe investering van 2 miljoen EUR is afkomstig van MyCellHub’s huidige investeerders Gemma Frisius, Noshaq en The Faktory Fund en van nieuwe investeerder LRM. De ronde werd geformaliseerd tijdens een officiële ondertekeningsceremonie op 8 december.

“Wij geloven in het potentieel van MyCellHub”, zegt Dries Bauters van LRM. “Er is een grote opportuniteit in de markt nu ongeveer 90% van de biotech producenten nog steeds vertrouwt op papier-gebaseerde oplossingen. Dit leidt tot fouten, inefficiënte workflows en moeilijke kwaliteitscontroles. MyCellHub wil deze problemen oplossen om biomanufacturing veiliger en betrouwbaarder te maken.”

Patrick Stragier van Noshaq legt uit: “Digitaliseren betekent voor cel- en gentherapieën dat ze makkelijker kunnen opgeschaald worden. Productie, kwaliteitscontrole en IT kunnen efficiënter samenwerken binnen hun disciplines en over teams heen, zodat ze uiteindelijk meer patiënten kunnen helpen toegang te krijgen tot levensreddende behandelingen.”

Marktgroei: Vestiging in de VS en vooruitgang op het gebied van cleanroom-reiniging
MyCellHub inc. is nu officieel gevestigd in de Verenigde Staten om het gemakkelijker te maken voor in de VS gevestigde klanten om met MyCellHub te werken. “De vestiging in de VS is een grote stap voorwaarts naar ons doel om het voor Amerikaanse bedrijven gemakkelijker te maken onze digitale diensten te gebruiken”, zegt MyCellHub medeoprichter Toon Lambrechts. “We hebben interesse gezien vanuit de Amerikaanse markt en willen het voor nieuwe bedrijven zo eenvoudig mogelijk maken om te starten met MyCellHub.”

Bovendien verdiept MyCellHub zijn toegang tot de markt voor cleanroom-reiniging met nieuwe klanten in de sector die profiteren van zijn interactieve werkinstructies, masterplanbeheer, slimme gegevensverzameling en realtime registratie.

Vanessa Morini, CEO van cleanroom-reinigingsbedrijf TRU zegt: “Sinds we met MyCellHub zijn begonnen hebben we onze diensten kunnen stroomlijnen. Onze operators hebben een betrouwbare manier om te weten wat ze wanneer moeten doen. Dit voorkomt fouten en bespaart tijd. En omdat de data digitaal en overal toegankelijk is, is ondertekening eenvoudig, waardoor nog meer tijd wordt bespaard en vergissingen gemakkelijker kunnen worden opgespoord. We maken nieuwe plannen om op te schalen dankzij de besparingen met dit platform.”

© Limburg Startup - LSU 2024