Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Netwerk Ondernemen – een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een kwaliteitsvolle begeleiding geven aan startende groeibedrijven – geeft tien snelle groeiers een internationaal zetje met een speciaal daartoe ontwikkelde “Boost-Me” programma. De tien jonge beloftevolle bedrijven die werden geselecteerd voor begeleiding naar internationale groei zijn erg divers: van tech, over event-organisatie tot uitzendkantoor voor 50-plussers en gepensioneerden. 

“Netwerk Ondernemen begeleidt beloftevolle starters en wil hen door coaching in een versnelde groei brengen, die onder andere jobcreatie, nationale en internationale uitbreiding teweeg brengt” Gert Gijbels – Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen.

Het is net dat laatste – de internationale uitbreiding – waar Netwerk Ondernemen met dit “Boost-Me” programma op mikt. Dit programma werd ontwikkeld in opdracht van Agentschap Innoveren & Ondernemen. Bedrijven die klaar zijn om internationaal te groeien, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken, moesten zich eerst kandidaat stellen via de website www.boost-me.be, die begin november gelanceerd werd. Daarbij waren ook bedrijven die (nog) niet in begeleiding zijn bij Netwerk Ondernemen welkom.

Winnaars gaan naar local én internationaal bootcamp

Op basis van een eerste schifting van de motivaties werden 16 kandidaat-ondernemingen geselecteerd die tijdens de Pitching Night, donderdag 8 december, de kans kregen om een vijfkoppige top jury – met onder andere Omar Mohout (Antwerp Management School), Ingrid Willems (startups.be, iMinds), Wiet Vande Velde (Maro, RED) en Jan Lecompte (voorzitter Netwerk Ondernemen) – te overtuigen. Tien – zeer diverse! – bedrijven werden uitgekozen. Zij mogen deelnemen aan het lokale GrowthCamp op 3, 4 en 5 maart 2017 in de Ardennen en het internationale GrowthCamp in Berlijn. Fibricheck én Small Town Heros uit de Hasseltse Corda INCubator zijn één van de winnaars. Wil je weten welke andere bedrijven een ticket hebben gewonnen? Ontdek ze hier.

© Limburg Startup - LSU 2024