Nexuzhealth lanceert nieuwe software voor thuisverpleegkundigen: nexuzhealth pro
Nexuzhealth, toonaangevend healthcare softwarebedrijf in België lanceert nexuzhealth pro voor thuisverpleegkundigen. Deze nieuwe software maakt deel uit van het gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier (EPD) van nexuzhealth, waardoor samenwerking tussen thuisverpleegkundigen, huisartsen en ziekenhuizen gemakkelijker en efficiënter verloopt. Het centraal dossier resulteert in een completer beeld van de patiëntengegevens en biedt zo unieke mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.
Nexuzhealth werkt aan de gezonde samenleving van morgen door vooruitstrevende technologie te creëren om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Met nexuzhealth pro voor thuisverpleegkundigen zet het bedrijf opnieuw een belangrijke stap om deze ambitie te verwezenlijken. Door reeds lopende contracten met enkele partners zal bijna 30% van de Vlaamse thuisverpleegkundigen met nexuzhealth pro werken. Vóór het einde van dit jaar zullen al bijna 2.200 thuisverpleegkundigen opgestart zijn.
Het centraal patiëntendossier combineert informatie van huisartsen, ziekenhuizen en thuisverpleging. Hierdoor hebben patiënten en zorgverleners in één overzicht een totaalbeeld van de patiëntengegevens. “Als alle betrokken zorgverleners op een efficiënte wijze hetzelfde gedeelde dossier gebruiken, zijn de patiëntengegevens volledig en onmiddellijk beschikbaar. Dit ondersteunt een optimale behandeling van patiënten”, zegt Gertie Delande, CEO van nexuzhealth. “Een thuisverpleegkundige is erg nauw betrokken bij de patiënt. Om deze belangrijke rol goed te kunnen vervullen, zijn de beschikbaarheid van de gegevens, de snelheid van het delen van informatie en de connectiviteit met de patiënt essentieel”, legt Delande uit.
Dankzij nexuzhealth pro voor thuisverpleegkundigen zijn zorgverleners altijd op de hoogte van de meest recente patiëntinformatie, kunnen ze communiceren met andere zorgverleners en krijgen ze ondersteuning bij hun administratie. Zo zijn bijvoorbeeld diagnoses gesteld door de huisarts of aanpassingen in het medicatieschema meteen zichtbaar voor de thuisverpleegkundige. Ook laboresultaten of wondzorgverslagen kunnen eenvoudig uitgewisseld worden. Wanneer een verpleegkundige de parameters van de patiënt neemt of een pijnregistratie doet, zullen deze gegevens ook meteen door de huisarts kunnen worden opgevolgd.
Alle functionaliteiten, die een thuisverpleegkundige nodig heeft, zijn beschikbaar in de gehomologeerde software nexuzhealth pro. Bovendien communiceert de software ook naadloos met allerlei eHealth-diensten zoals de hubs, Vitalink, eHealthBox of MyCareNet.
De gebruiksvriendelijke applicatie werkt volledig in de cloud. Zo kan de thuisverpleegkundige eenvoudig en veilig opstarten via de webbrowser of de mobiele app en zijn de patiëntgegevens altijd up-to-date en altijd en overal beschikbaar.
We willen zorgverleners voorzien van geavanceerde digitale oplossingen die hen helpen om operationeel efficiënt te zijn, samenwerking te bevorderen en meer kwalitatieve zorg te bieden. Met het oog op onze doelstellingen en de hoeveelheid data die in het gecentraliseerde systeem aanwezig is, kozen we voor een futureproof cloudstrategie.
Cloud Computing kent immers heel wat voordelen:
- Medische gegevens in real time delen met verschillende zorgverleners betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest recente patiënteninformatie.
- De toepassing is schaalbaar. Dankzij het gebruik van de cloud hebben we de flexibiliteit om zelfs op de drukste momenten zorgverleners en instanties van dienst te zijn (bijvoorbeeld tijdens een pandemie).
- Gebruikers hoeven zich niet druk te maken over software-updates of te investeren in dure back-up systemen. Zorgverleners kunnen altijd aan hun data. Zelfs wanneer ze even offline zijn.
- Er zijn bewezen up-to-date en gevorderde end-to-end beveiligingsmogelijkheden beschikbaar in de cloud omgeving.
Daarnaast nemen we nog een andere trend in onze strategie mee: Internet of Things. Op die manier kunnen zorgverleners patiënten vanop afstand monitoren met behulp van gecertificeerde wearables. Zo kunnen we bijvoorbeeld meevolgen of iemand thuis genoeg zuurstof binnenkrijgt en wat zijn of haar ademhalingsfrequentie is.