Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Privé-investeerders zetten schouders onder jong muziekplatform

Vier private investeerders van BAN Vlaanderen stappen aan boord van de Hasseltse starter Artfuse. Het bedrijf van Diethard Struelens heeft een platform ontwikkeld om muzikale belevingen – live en virtueel – op het getouw te zetten.

Oprichter en CEO Diethard Struelens (32) is zelf ook muzikant, meer bepaald klassiek cellist. “Ik merkte al snel dat veel van mijn collega-muzikanten het moeilijk hebben om aan de bak te komen, laat staat daar een broodwinning uit te halen”, zegt hij. En daar wilde hij een mouw aan passen. “Ons platform brengt organisatoren, publiek en artiesten samen, en maakt muzikale belevenissen op maat mogelijk. Maar ons voornaamste doel is artiesten een beter bestaan te bieden door te streven naar meer speelkansen, transparante overeenkomsten en een eerlijke gage”, zegt hij. “Op die manier krijgen veel mee muzikanten de kans om ook echt te leven van hun kunst.”

Na een periode met proefprojecten zat Artfuse eind 2019 klaar om te starten: eerst met de bouw van een operationele database, het vergroten van het netwerk en daarna de technologische ontwikkeling van het platform. “Begin 2020 werd echter duidelijk dat we extra kapitaal moesten zien te vinden om een vennootschap op te richten en met ons platform naar de markt te trekken”, zegt Struelens. Hij klopte een half jaar geleden aan bij het netwerk van business angels BAN Vlaanderen en wist vier investeerders te overtuigen.

Marketing
“Het zijn vier ervaren ondernemers die ons ook willen voorthelpen met hun kennis van verkoop en marketing. Want dat hebben we nodig om commercieel door te breken”, zegt Struelens.

“Artfuse bewijst dat BAN Vlaanderen op korte tijd mooie deals kan realiseren”, voegt algemeen directeur Reginald Vossen van BAN Vlaanderen er aan toe.

Ondertussen bereidt Artfuse zijn Warme Kerst-campagne voor. “Omwille van corona koppelen wij daarbij de beleving los van de locatie, om ze om het even waar binnen te brengen. Dat opent onvermoede mogelijkheden”, blikt de jonge ondernemer vooruit.

Bron: Made in Limburg

© Limburg Startup - LSU 2024