Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Homeweb.io maakt het aankopen van vastgoed transparant

Van een eerste financiële screening tot een overzicht van de renovatiekosten: vandaag de dag is het nog steeds een gedoe om een nieuwe woning aan te kopen. Ook voor de vastgoedmakelaar is dit dikwijls een slopend werk. Daar wil de Limburgse start-up homeweb.io, gelegen in Corda Incubator verandering in brengen. Het technologiebedrijf lanceert vandaag een intelligente marktplaats voor zowel potentiële kopers als vastgoedmakelaars.

Facilitator van volledige aankoopproces
Homeweb.io faciliteert in het volledige aankoopproces van residentieel vastgoed. De software loodst kopers door het spinnenweb van regelgevingen, kosten, subsidies en meer. Bovendien kunnen ze in real-time maandlasten van het hypothecaire krediet weergeven en kunnen biedingen zelfs digitaal worden ingediend. Om particuliere kopers zo goed mogelijk te helpen, richt homeweb.io zich vandaag in de eerste plaats op de vastgoedmakelaar.

Oprichter en zaakvoerder Thibaut Nivelles .
“Een makelaar wil zijn klant en doelpubliek in de eerste plaats leren kennen. Dankzij de softwareoplossing van homeweb.io krijgt die een beter beeld van het gemiddelde kopersbudget, creëert hij volgens de regels van de GDPR een database met gekwalificeerde kopers én weet hij efficiëntere bezoeken te organiseren. Daar hebben kopers enkel baat bij: ze krijgen een gepersonaliseerde dienstverlening op maat van hun wensen”

Uniek aanbod
Opvallend is dat homeweb.io op Belgisch, maar ook Europees niveau een unieke speler is. De start-up voorziet in zowel de behoeften van de koper als die van de makelaar. Daarnaast is homeweb.io de enige die een helder beeld geeft van renovatiekosten en op termijn leegstand voorkomt. Ook wist het bedrijf een partnership met adviesbureau Immotheker-Finotheker te verzilveren. In de toekomst wil homeweb.io nog een versnelling hoger schakelen.

“We zijn volop bezig met gesprekken met de Vlaamse overheid. Zij zijn een essentiële partner, omdat we zo ook begin volgend jaar alle subsidies en premies kunnen integreren in het platform. Vandaag is dat proces veel te omslachtig”, vult Nivelles aan.

Financiële ondersteuning voor snelle groei
Ondanks zijn prille bestaan mag homeweb.io al rekenen op een snelle groei. 120 klanten hebben al een abonnement gesloten. Vandaag maakt homeweb.io ook deel uit van de accelerator Start it @KBC. Daarnaast haalde het bedrijf een bankfinanciering  (en cofinanciering door PMV) op van 75.000 euro voor de verdere ontwikkeling van het platform.

Meer info: www.homeweb.io

© Limburg Startup - LSU 2024