Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Olympiërs en wereldkampioenen bestellen bij Limburgse start-up

Toen triatleet Harmen Jans te kampen kreeg met een knieblessure, bleef hij niet bij de pakken zitten. Met zijn kennis als apotheker ontwikkelde hij zelf supplementen om de blessure te behandelen. Dat mondde uit in een onderneming: Tyranos. Als volgende stap in het groeiverhaal is de Limburgse onderneming bezig met een financieringsronde.

Harmen Jans wist zijn kennis als apotheker te combineren met de passie voor sport voor de start van zijn eigen onderneming Tyranos. “Ik verkocht mijn apotheek en ging voluit voor het nieuwe bedrijf”, vertelt hij. “Ik sta zelf in voor de productontwikkeling. Momenteel hebben we 3 producten: voor kraakbeen, één voor spieren en gewrichten en ten slotte eentje voor pezen en ligamenten. Maar binnenkort breiden we ons gamma nog uit.”

Hoewel het eerste supplement gemaakt werd om een sportblessure te behandelen, zijn sporters niet het belangrijkste doelpubliek. “We richten ons vooral op mensen van middelbare leeftijd en ouderen omdat zij al wat vaker te maken krijgen met lichamelijke kwaaltjes,” verduidelijkt Harmen. “Toch vinden onze supplementen gretig aftrek bij topsporters omdat er geen stoffen inzitten die op de dopinglijst van het WADA staan. We hebben dan ook al bestellingen van olympiërs en wereldkampioenen binnengekregen.”

Sinds de commerciële productlancering -nog geen anderhalf jaar geleden- noteerde Tyranos al meer dan 2.400 orders. “Het plan is om te blijven groeien, en niet alleen met ons assortiment,” is Harmen ambitieus. “We willen nu investeren in voorraad en marketing om de volgende trede te nemen in ons groeiverhaal.”

Maar ambitieuze plannen vragen natuurlijk financiering. Om geld op te halen lanceerde Tyranos onlangs een crowdfundingcampagne. “We werken hierbij samen met het investeringsplatform van WinWinner. Het doel is om tussen 80.000 euro en 150.000 euro op te halen. We zitten na twee weken al bijna aan het minimum, en zijn dus op de goede weg.”

Bron: Made in Limburg door Kurt Meers

© Limburg Startup - LSU 2024