Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburgse ondernemers richten investeringsfonds en Valley op rond HR Software

 Limburgse ondernemers en LSU Coach Joris Peumans en Ben Greeven starten in Hasselt de HR Tech Valley op. HR is teveel bezig met processen en te weinig met mensen, vinden beide heren. Technologie kan hier verandering in brengen. In HR Tech Valley brengen we HR Tech bedrijven, academici, HR engagors en ‘career owners’ samen om oplossingen voor de HR uitdagingen van vandaag en de toekomst te co-creëren. Centraal in HR Tech Valley staat een investeringsfonds. Hiervoor willen Peumans en Greeven in de startfase €10 miljoen ophalen.

“Steeds meer HR Tech-oplossingen richten zich op het verhogen van het engagement van medewerkers, op ondersteuning van rekruiters bij aanwervingen, op interactie en feedback geven. Kortom: op organisaties in staat stellen om de juiste mensen aan te trekken, te ontwikkelen en te houden,” vertelt Ben Greeven.

Joris Peumans vult aan:“Het is een evolutie die HR in staat stelt zich meer bezig te houden met haar core business: de mensen in de organisatie. Toch merk je dat de HR wereld hier terughoudend op reageert.”

Investeringsfonds van €10 miljoen

De Limburgse ondernemers trokken ondertussen Jochen Bessemans aan om HR Tech Valley vorm te geven. Hij vertelt: “Met HR Tech Valley slaan we de brug tussen innovatieve HR Tech bedrijven onderling en naar de wereld van HR. We zoeken daarnaast samenwerking met mensen die mee willen nadenken over de wisselwerking tussen technologie en HR.

HR Tech Valley wil een ecosysteem zijn waarin kruisbestuiving, kennisdeling en co-creatie leiden tot vernieuwende softwareoplossingen. “Ontwikkeling van innovaties kost natuurlijk geld”, zegt Jochen Bessemans. “Daarom zal HR Tech Valley ook beschikken over een fonds. In eerste instantie mikken we op een kapitaal van €10 miljoen euro dat we stapsgewijs willen uitbouwen tot het driedubbele.”

Starten met zes leden

Joris Peumans en Ben Greeven stellen ook hun kennis ter beschikking van de leden van HR Tech Valley. Het duo heeft al heel wat jaren in HR Tech op de tellers. Ze zijn samen momenteel actief in zes HR Tech bedrijven: Prato, Thalento, Actonomy, HR Technologies, Stearn en Clearwater.

De zes HR Tech bedrijven van Peumans en Greeven zijn dan ook de eerste leden van HR Tech Valley. Wil je aansluiten? Registreer je via www.HRTechValley.org.

hr

© Limburg Startup - LSU 2024