Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Partnership tussen VITO en LRM/Limburg Startup verhoogt impact van start-ups op duurzame samenleving

De Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie VITO en Limburg Startup, de startup-community van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, sluiten een partnership af. Start-ups die gevestigd zijn in één van de 7 Limburgse incubatoren zullen zo nog beter ondersteund worden bij het bedenken, uitwerken en implementeren van projecten of bedrijfsideeën met impact op een duurzame samenleving.

 Duurzame bedrijfsvoering staat steeds hoger op de agenda. Om start-ups sneller wegwijs te maken in de mogelijkheden, technologieën en samenwerkingsverbanden, zocht Limburg StartUp naar een expert in alles rond duurzaamheid. Die vond het in VITO, de Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, met als doel de transitie naar een duurzame wereld te versnellen.

Nils Wuytens, Programmadirecteur VITO4STARTERS: “Ik ben enthousiast over deze samenwerking die de brug slaat tussen baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en de dynamische wereld van start-ups. Dit partnership met Limburg StartUp en LRM versnelt niet alleen de adoptie van duurzame technologieën, maar versterkt ook onze gezamenlijke missie om een tastbare impact op de samenleving te realiseren. Door onze expertise en middelen te bundelen, bieden we start-ups de unieke kans om hun innovatieve ideeën te versnellen en te schalen, met de focus op duurzaamheid. Dit is een essentiële stap vooruit in onze inzet om technologische innovatie en ondernemerschap samen te brengen, gericht op het aanpakken van enkele van de meest urgente uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. We kijken uit naar de baanbrekende projecten en innovaties die uit deze samenwerking zullen voortkomen, en zijn vastbesloten om start-ups te ondersteunen bij elke stap op hun weg naar succes.”

Ook Tom Vanham, algemeen directeur van LRM, is opgetogen over dit partnership. “Duurzaamheid zit ingebakken in het DNA van LRM. Doorheen de jaren diepten we onze duurzaamheidsfocus steeds verder uit, met heel wat concrete realisaties als gevolg. Inmiddels kunnen we dan ook een indrukwekkend trackrecord voorleggen van impactvolle klimaatprojecten. Met onze startup-community Limburg Startup willen we die duurzame focus extra versterken bij al onze bewoners. Het partnership met VITO geeft ons de nodige handvaten en professionele omkadering om die ambitie om te zetten naar de realiteit. VITO is daarenboven van alle markten thuis, gaande van duurzame chemie en energie tot duurzaam landgebruik, materialenbeheer en gezondheid. Start-ups die gevestigd zijn in Corda INC., GreenVille, BioVille, Agropolis, IncubaThor, C-Mine en DronePort zullen dus zeker de vruchten kunnen plukken van dit nieuwe partnership.”

Het partnership werd officieel bezegeld tijdens het Flanders Technology en Innovation Festival op de Hasseltse Corda Campus.

© Limburg Startup - LSU 2024