Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Postgraduaat Drones Business Architect biedt voorbereiding op hertekening van het dronelandschap in 2020

Op 11 juni 2019 werd de Europese regelgeving voor drones in definitieve vorm gepubliceerd. Deze versoepelde wetgeving zal medio 2020 het professionele dronelandschap grondig hertekenen. Specialisten verwachten niet alleen toenemende concurrentie uit het kamp van de hobbyisten, maar ook van buitenlandse bedrijven. Als sector moeten we ons daarvan bewust zijn en ons tijdig daartegen wapenen.

Daarnaast is er door een sterke toename aan dronetoepassingen nood aan een degelijk professioneel opleidingsaanbod. Om concurrentieel te blijven is het belangrijk toepassingen te ontwikkelen die veilig, betrouwbaar en efficiënt zijn. Maar het aantal gespecialiseerde opleidingen in dit domein is momenteel nog erg beperkt, en de meeste bestaande opleidingen behandelen slechts één aspect.

Daarom bieden Euka en DronePort, samen met PXL, het Limburgs Provinciebestuur en POM Limburg, vanaf oktober 2019 een nieuw postgraduaat tot Drones Business Architect aan. In de opleiding leren bedrijven hoe ze opportuniteiten kunnen omzetten in haalbare toepassingen met aandacht voor luchtvaart- en technologische aspecten. Met de nieuwe opleiding leidt Hogeschool PXL professionals op die van alle markten thuis zijn op de campus van DronePort.

 

© Limburg Startup - LSU 2024