Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Psylaris combineert slimme software met straffe therapeuten

Ondernemen stopt niet aan de grens, daarom brengen we ook graag startup-verhalen van mooie groeibedrijven uit de Euregio.

We starten met Psylaris uit Maastricht. Deze startup werd opgericht in 2017 door Mike Verhiel (CEO) en Christoph Lynen (CTO). Na deelgenomen te hebben aan de legendarische accelerator Y-Combinator, waar ook AirBnb en Dropbox ooit gestart zijn,  ging het hard voor hen. Naast Nederland, veroveren ze nu ook stilaan België met hun slimme VR toepassingen.

Psylaris biedt VR-oplossingen die mensen helpen om hun mentale weerstand te versterken. Dit doen ze door het aanbieden van autonome behandelingen op basis van geavanceerde, maar intuïtieve software. Hierdoor voelt de klant zichzelf sneller beter en kan er kostenefficiënter behandeld worden. De toepassingen van Pslyaris worden ingezet bij traumabehandeling waarbij gebruikt wordt gemaakt van EMDR als behandeling.

Psylaris biedt momenteel 2 toepasisngen aan. Ten eerste bieden ze een VR-toepassing aan die gebruikt wordt in combinatie met face-to-face gesprekken met een therapeut. Ten tweede bieden ze sinds kort “EMDR-Remote” aan, dit is een toepassing die in combinatie met een beeldbelsessie werkt. Momenteel is het niet mogelijk om optimaal gebruik te maken van EMDR* gedurende een beeldbelsessie. Met de nieuwste toepassing van Pslyaris wordt een therapeut/psycholoog in staat gesteld om gedurende de beelbelsessie toch de benodigde afleidingstaken van EMDR toe te passen. Dit alles gebeurt in een browser en er is geen download voor nodig.

Gratis software in tijden van Corona
Door de coronacrisis en na veelvuldige vragen van klanten heeft Psylaris een toepassing gemaakt waardoor er tijdens een beeldbelsessie met de psycholoog optimaal gebruik gemaakt kan worden van traumabehandeling. Na enkele dagen hebben zich al meer dan 100 instellingen aangemeld.

Deze toepassing zorgt ervoor dat ook gedurende deze moeilijke tijd er toch op afstand de juiste therapie gegeven kan worden. De toepassing is makkelijk in gebruik en wordt aan alle therapeuten  gratis ter beschikking gesteld gedurende deze corona-crisis.

Meer info vind je hier

© Limburg Startup - LSU 2024