Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en LRM, de Limburgse Reconversie Maatschappij, ondertekenden zopas een samenwerkingsakkoord dat de groeikansen van Limburgse start- en scale-ups een boost zal geven. “We verbinden het ruime netwerk en de diepgaande kennis van Voka – KvK Limburg met de uitgebreide dienstverlening van de Limburgse Incubatoren. Dankzij die kruisbestuiving krijgen onze start- en scale-ups een sterke basis waarop ze kunnen voortbouwen”, stellen Johann Leten, gedelegeerd bestuurder bij Voka – KvK Limburg, en Tom Vanham, CEO bij LRM.

Beide organisaties hebben heel wat te bieden aan startende en groeiende ondernemingen. In 2020 kregen 139 préstarters, starters en scale-ups begeleiding via de starterswerking van Voka-KvK Limburg. Het programma Bryo helpt hen om een klein idee te laten evolueren tot een volgroeid bedrijf. Zo kunnen ondernemingen bijvoorbeeld tijdens infosessies kennismaken met de brede dienstverlening van Voka-KvK Limburg, gaande van individuele coaching door een adviseur tot online en blended learning.

“We willen een heel nabije partner zijn voor onze ondernemers. Daarom kozen we een tijd geleden al voor een extra uitvalsbasis op de Corda Campus, vlakbij de Corda Incubator, waar tal van innoverende bedrijven en start-ups actief zijn. We merken dat er op zulke plekken sterke synergiën ontstaan. Door deze samenwerking met LRM zullen we het netwerk van Limburgse start- en scale-ups aanzienlijk kunnen vergroten. Daarnaast biedt onze jarenlange kennis en expertise op vlak van coaching, internationalisatie en innovatie groeikansen voor deze jonge ondernemingen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder bij Voka – KvK Limburg.

Proeven van de incubatoren
“LRM verschaft risicokapitaal aan bedrijven met een veelbelovend plan en ontwikkelt innovatief vastgoed, waaronder incubatoren. Via onze samenwerking met Voka – KvK Limburg gaan we voor extra impact. We maken dat meteen heel concreet: de startende Bryo-deelnemers krijgen tien gratis seats in onze incubatoren, zijnde C-mine Crib, IncubaThor, DronePort, Greenville, Corda Incubator, BioVille en Agropolis. Daarmee krijgen ze dus de kans om 10 keer een dag in zo een incubator te werken. Dan kunnen ze elkaar makkelijker leren kennen en de nodige contacten leggen om nog sneller te groeien”, aldus Tom Vanham, CEO bij LRM.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

© Limburg Startup - LSU 2024