Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Secury360 ontvangt de “Innovative Achievement Award 2023” bij de Detektor International Awards

Secury360, een toonaangevend bedrijf op het gebied van beveiligingsoplossingen, heeft de Innovative Achievement Award 2023 gewonnen bij de Detektor International Awards, gepresenteerd tijdens een feestelijk evenement in Stockholm op 24 oktober. De prijsuitreiking vond plaats in het kader van de Sectech-beveiligingstentoonstelling.

De Detektor International Awards, die voor het eerst werden uitgereikt in 2000, behoren tot de meest gerenommeerde prijzen in de beveiligingsindustrie en erkennen opmerkelijke prestaties op het gebied van innovatie en bruikbaarheid. De prijswinnaars werden gekozen uit vier categorieën: Alarm & Detectie, ID & Toegangscontrole, Videobewaking en IoT, door een jury bestaande uit zeven leden van de redactie van het Detektor-magazine.

In de categorie Alarm & Detectie ging de eerste prijs naar Optex uit Japan en Azië voor hun intelligente lidartechnologiedetector Redscan Mini-Pro.

De Innovatieve Prestatieprijs 2023 werd gedeeld tussen de S360 Box van Secury360 (België) en Early Action van Consilium Safety (Zweden).

De S360 Box, ontwikkeld door het Belgische bedrijf Secury360, fungeert als een alarmsysteem voor bestaande camerasystemen. Camerasystemen verbonden met de S360 Box zijn voorzien van AI-functionaliteit voor proactieve perimeterdetectie, videobewaking en filtering van alarmgebeurtenissen via een cloudservice, waar alle updates naar de systemen worden gepusht. Via een partner portal kunnen installateurs alles op afstand beheren.

De motivatie van de jury luidt:
“De S360 Box maakt bestaande beveiligingscamerasystemen intelligent en gereed voor proactieve bewaking en perimeterdetectie, terwijl valse alarmen worden gefilterd. Het is een indrukwekkende prestatie en een krachtige reactie op de toenemende behoefte in de markt aan AI-technologieoplossingen.”

© Limburg Startup - LSU 2024