Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Setle bouwt samen met de Confederatie Bouw aan een vlotter en transparanter verbouwproces

Setle, het technologiebedrijf achter de innovatieve vastgoedsoftware voor makelaars en kandidaat-kopers, slaat de handen in elkaar met de Confederatie Bouw, de voornaamste beroepsvereniging in de bouwsector. Samen willen ze het aankoop- en verbouwproces van een woning transparanter en efficiënter maken. Dankzij deze samenwerking krijgen gebruikers van de vastgoedapplicatie 24/7 toegang tot een lijst met kwalitatieve aannemers die ze kunnen inschakelen voor renovatiewerken aan hun pas gekochte woning.

Vastgoedsoftware met een missie
De softwareapplicatie die Setle ontwikkelde voor vastgoedmakelaars heeft als doel kandidaat-kopers digitaal te begeleiden in het aankoopproces van hun woning. Met een overzichtelijk kostenplaatje in een gebruiksvriendelijke interface wordt die zoektocht een stuk efficiënter en transparanter. Zo krijgen kandidaat-kopers onder andere in real-time inzichten in de renovatiekosten en mogelijke subsidies of premies voor hun potentiële woning. Momenteel werken zo’n 250 vastgoedmakelaars met de applicatie om hun klanten optimaal te begeleiden in de pre-aankoopfase.

Confederatie Bouw als toegangspoort tot aannemers
Om die begeleiding nog verder uit te diepen, werkt Setle voortaan samen met de Confederatie Bouw. Als beroepsvereniging en referentiepunt met 16.000 leden is de Confederatie de uitgelezen partner om vanuit de bouwsector ondersteuning te bieden. Met deze samenwerking vinden Setle-gebruikers in enkele klikken een aannemer die aangesloten is bij de Confederatie Bouw voor hun verbouwingswerken. Zo weten ze meteen dat ze een betrouwbare partner hebben en verliezen ze geen tijd met een uitgebreide zoektocht. Bovendien kunnen ze binnen de applicatie rechtstreeks contact opnemen met de aannemers zodat alle informatie handig wordt gecentraliseerd.

Gezamenlijke missie
“Het partnership met de Confederatie Bouw laat ons toe om samen te werken aan onze gezamenlijke missie. Er zitten vandaag nog te veel struikelblokken in het aankoop- en verbouwproces van een woning en daar willen we samen verandering in brengen. Het moet en kan allemaal een stuk transparanter en efficiënter. De input van de Confederatie Bouw is hierbij erg waardevol omdat we met de link naar de bouwsector extra functionaliteit creëren”, zegt Thibaut Nivelles, CEO van Setle.

De weg naar de juiste aannemer
Ook de Confederatie Bouw is enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Particulieren gebruiken Setle dagelijks om het totale kostenplaatje van hun toekomstige woning in kaart te brengen. “Door het hen gemakkelijker te maken om met de juiste aannemer in contact te komen, creëren we niet alleen werkgelegenheid, maar beklemtonen we ook de toegevoegde waarde van onze sector”, weet Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

© Limburg Startup - LSU 2024