Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Slimme bedrijven steken innovatiesubsidie op zak

Het Limburgse provinciebestuur heeft  400.000 euro subsidies toegekend aan 8 kmo’s die een innovatief project op de rails hebben gezet.

Onder meer Mamzel, Small Teaser en Thuis Best behoren in deze ‘call’ tot de uitverkorenen.

De provincie gelooft in de kracht van innovatie om een economisch verschil te maken. Er werd een subsidiereglement uitgeschreven, dat diverse keren per jaar, een pak middelen toekent aan kmo’s die de krachten bundelen om een vernieuwend product of dienst te lanceren. Vorig jaar werd hier al 1,35 miljoen voor uitgetrokken, nu komt er nog eens 400.000 euro bij.

Dat bedrag gaat naar 8 innovatieve projecten, die elk 50.000 euro op de rekening mogen bijschrijven:

– Snokx en Bewelgaan duurzame meubelen en producten ontwikkelen, zoals zitbanken op het werk, festivals en stadspleintjes.

– Huisvestigingsmaatschappij Thuis Best zal een pneumatische kraan met speciale grijparm ontwikkelen om extra grote snelbouwstenen te kunnen tillen.

– Cadeautjes winkel Mamzel zoekt naar een methodiek om het verhaal van de designers en producenten van hun hebbedingetjes kenbaar te maken en zo het verschil te maken met de grote webshops en massaproductie.

– Scan-o-Matic wil een paramedische scanner maken door beelden van meerdere camera’s te compileren tot één 3D beeld.

– Met Moving Emotions wil de Hasseltse start-up Small Teasereen nieuwe technologie ontwikkelen om video te integreren in blogs en digitale publicaties.

– VVS uit Hasselt wil een systeem ontwikkelen waarmee op afstand de toestand van verkeerslichten en borden kan geverifieerd worden. Hiermee kan ook worden gecontroleerd of openbare vuilbakken vol zijn.

– Met een overkoepelend platform wil Giva Audiovisual Technologies de sector van de begrafenissen verder digitaliseren. Het gaat onder meer om professionele aansturing van video, audio en licht tijdens plechtigheden.

– (En nog een achtste project dat liever niet in de openbaarheid wou treden…)

Bedrijven die in een volgende ronde aanspraak wensen te maken op de provinciale subsidie, kunnen tot uiterlijk 30 oktober 2018 een aanvraag indienen via deze link.

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024