Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Jonas Van de Winkel begon in 2013 in Tongeren met Argus Vision, specialist in luchtbeelden met drones en gedetailleerde 3D-kaarten. Tegenwoordig zet hij tien freelancers aan het werk en zijn bedrijven als VRT, SBS en GDF Suez er klant. “Ik heb veel geleerd uit een mislukt partnership.”

Startup in de kijker: Argus Vision

Jonas Van de Winkel (27) studeerde voor industrieel ingenieur elektromechanica aan de voormalige KHLim (nu UCLL) in Hasselt. Hij was onder meer actief in de evenementensector en de horeca, maar raakte dan geïnteresseerd in drones. Een half jaar later werd Argus Vision in Tongeren opgericht. Intussen heeft het bedrijf ook een stek op de Corda Campus in Hasselt.

jonas

“We maken niet alleen videoluchtbeelden voor productiehuizen en tv-zenders, maar ook zeer gedetailleerde 3D-kaarten voor bijvoorbeeld landmeters, bouw- en andere bedrijven. Zo maakt GDF Suez gebruik van onze 3D-kaarten om te berekenen hoeveel zonnepanelen ze precies op een dak van een bedrijf kunnen plaatsen” zegt Jonas Van de Winkel.

Ook bankverzekeraar KBC wil in zee gaan met Argus Vision. “Met onze drones kunnen we bijvoorbeeld de hagelschade aan de oogst opmeten. KBC kan die gegevens dan gebruiken om te berekenen hoe hoog de schadevergoeding moet zijn die aan de verzekerde wordt uitbetaald. Of we kunnen ook een 3D-scan van een gebouw maken, waarmee de bank dan het tarief voor het hypothecair krediet kan bepalen voor de koper.”

Volgend jaar wil de jonge wolf zijn bedrijf fusioneren met dat van een branchegenoot in Antwerpen. “In het verleden zijn we al eens een samenwerking met een Nederlands bedrijf aangegaan. Maar die is op de klippen gelopen. Ik heb daar veel tijd mee verloren, maar ook veel uit geleerd”, besluit Van de Winkel.

© Limburg Startup - LSU 2024