Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startup in de kijker: Bambooti

Wie zijn laptop van Apple op een originele manier wil personaliseren, kan daarvoor terecht bij de jonge Limburgse start-up Bambooti. Het bedrijf brengt vanaf vandaag een serie stenen covers op de markt voor Apple MacBook. “Zonder dat de laptop zwaarder wordt”, aldus Pieter Van Moll.

Pieter Van Moll (27) startte twee jaar geleden met zijn vennoot Freek Gielen (25) met het design en de productie van zonnebrillen met een houten montuur. Gepassioneerd door design en natuurlijke materialen lanceerden de burgerlijk ingenieur en informaticus later een eerste collectie van houten covers voor smartphones en laptops. Het product sloeg meteen aan – er werden al zo’n 2.000 covers verkocht – en via het crowdfundingplatform Kickstarter vonden ze het vereiste startkapitaal.

Inmiddels werd ook een productie-eenheid uitgebouwd en vandaag lanceert Bambooti zijn eerste collectie natuurstenen covers voor smartphones en MacBooks. Op de vraag in hoeverre een laptop waarbij de ontwerpers er alles aan gedaan hebben om het gewicht zo laag mogelijk te houden, wel compatibel is met een stenen cover, is het antwoord duidelijk. “Onze stenen covers wegen amper 80 gram”, legt Pieter Van Moll uit. “Wij vonden in India een techniek waarbij de cover niet wordt gesneden of gekapt, maar met een speciale harstechniek van de natuurstenen blokken wordt getrokken.”

De natuurstenen covers van Bambooti zijn niet alleen licht, maar ook plooibaar. Ze breken dus niet. “Via een nieuw soort kleefband, een ontwikkeling van 3M, wordt de cover op de laptop gekleefd”, zegt Pieter Van Moll. De covers zien er daardoor misschien uit als kleefband, maar het is wel degelijk natuursteen, met de look en feel die daar bij hoort. De natuursteen die door Bambooti wordt verwerkt, is afkomstig uit steengroeven uit de hele wereld, waardoor ze hun authentieke karakter krijgen.

© Limburg Startup - LSU 2024