Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startup in de kijker: Prime Media Studio’s

Ozan Cakin

Wat doen bouwpromotoren en architecten als ze hun toekomstige gebouwen aanschouwelijk willen maken voor potentiële klanten? Ze laten bij de Limburgse start-up Prime Media Studio’s hun gebouw inkleden. Louter virtueel, want het bedrijf van Ozan Cakin is gespecialiseerd in zogenoemde 3D renderings.

De driedimensionale renderings die worden ontworpen door Prime Media Studio’s, dat ruim een jaar geleden van start ging op C-Mine Crib in Genk, zijn nauwelijks van de realiteit te onderscheiden. Op zijn website pakt stichter en bedrijfsleider Ozan Cakin uit met foto’s van interieurs en gebouwen die door zijn bedrijf zijn ingekleed: meubels, lichtarmaturen, hier en daar een bloemetje, kunst aan de muur. “Maak je geen illusies”, zegt Cakin. “Niets van wat je ziet, is echt. Het zijn stuk voor stuk 3D-animaties.”

Prime Media Studio’s richt zich vooral op architectuurprojecten. Ozan Cakin: “Wat doet een bouwpromotor die een mooi project aan de man wil brengen? Hij probeert de woondroom van potentiële klanten om te zetten in beelden. Ideeën

visualiseren is onze specialisatie. Uitgaande van de plannen van de architect maken wij een 3D-visualisatie die aan de potentiële klant de reactie ontlokt van: wow, daar wil ik wonen.”

Prime Media Studio’s werkt samen met een twintigtal zelfstandige specialisten in design en 3D. “Iedereen heeft zijn eigen specialisatie. Logisch, want iemand die al 10.000 stoelen heeft getekend, kan dat als de beste.

Prime Media Studio’s heeft al verschillende prestigieuze klanten binnengehaald, zoals Brouwerij Martens, Flanders Make, de Europese Commissie, het Microsoft Innovation Center. Afgelopen weekend maakte Prime Media Studio’s de 3D animaties voor het virtuele bezoek aan de Bouwcampus op het Wetenschapspark ter gelegenheid van de Open Wervendag. Maar naast de architectuur heeft de technologie ook potentieel in andere sectoren. Zo werd onlangs in opdracht van CV-specialist ACV de rendering gemaakt van een boiler.

© Limburg Startup - LSU 2024