Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startup in de kijker: Tapazz

Een wagen wordt gemiddeld minder dan 2 uur per dag gebruikt. Dit schept veel opportuniteiten. Je kan je wagen namelijk verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt, hierdoor spaar je niet alleen een aantal kosten uit, je verdient er ook nog mee. Bovendien draag je bij aan een schoner milieu. Onderzoek toont aan dat 1 gedeelde wagen tot 12 andere wagens kan vervangen.

Tapazz  is een digitale startup, actief sinds 2014 met hoofdzetel in de Corda Incubator Hasselt. De startup biedt een software platform aan dat je toelaat op eenvoudige wijze je wagen te verhuren aan anderen wanneer je er zelf geen gebruik van maakt. Via Tapazz vind je wagens in jouw buurt, van echte mensen. Het platform zorgt ervoor dat alles netjes geregeld is: boekingen, verzekeringen, betalingen en administratie achteraf.

Tapazz werd opgericht door Maarten Kooiman, hij heeft als ambitie om met zijn startup een aanzienlijke impact op de mobiliteit te hebben. “Enkel als mensen gaan samenwerken en openstaan voor deze technologische vooruitgang kunnen we een verschil maken op vlak van duurzaamheid en mobiliteit”

Tapazz voor de huurder

Lid worden van tapazz is gratis. Enkel het verbruik wordt betaald.

Door een wagen via tapazz te huren op momenten dat je hem nodig hebt spaar je veel geld uit.

 

Tapazz voor de verhuurder

Wagens worden gratis op het platform geplaatst.

De auto staat minder stil en brengt hierdoor op. Je wordt bewuster van de kost van autorijden.

Bij uitlenen blijft je wagen steeds verzekerd.

 

Nieuw: Tapazz4Business

Tapazz is gestart als dienst voor particulieren .  Sinds dit jaar biedt de startup ook oplossingen voor de bedrijfsmarkt via Tapazz4Business, zodat ook de kostbare bedrijfswagens beter ingezet kunnen worden. Zo kunnen de bedrijven in de Corda Incubator  10 uur per maand gebruik maken van 3 Corda Wagens

Wil je Tapazz ontdekken? www.tapazz.com

© Limburg Startup - LSU 2024