Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startup in de kijker: Underbox

Neen, met ondergoed heeft de start-up Underbox van Rocky Grispen niks te maken. Maar geef toe, het geeft het videobedrijfje een sexy tint.

“Het is een samentrekking van het Engelse under (onder) en het Noord-Limburgse dialectwoord voor broek, namelijk ‘ box’. Wij proberen niet out of the box te denken – dat zegt immers iedereen – maar eerder under the box. We zoeken altijd echt originele invalshoeken.” legt oprichter Rocky Grispen uit.

Rocky Grispen

Rocky Grispen (35) uit As studeerde toegepaste informatica aan de PXL in Hasselt. Later trok hij opnieuw naar de schoolbanken om bij scriptgoeroe Ed Vanderweyden scenario en regie te studeren. “Ik heb altijd rondgelopen met tal van ideeën. In video kan ik nog het best dat creatieve ei kwijt”, legt Rocky Grispen uit.

Begin vorig jaar richtte hij zijn eigen videobedrijf Underbox op en zocht daarvoor een warme plek op de Corda Incubator in Hasselt. “Daar zit ik prima”, zegt Rocky Grispen. Met Underbox verzorgt hij het concept, het scenario en de regie voor de veelal kortere bedrijfsfilms of reclamespots.

“Kort, omdat die gemakkelijk te gebruiken zijn voor het internet en op de sociale media”, zegt Grispen. De eigenlijke productie besteedt Underbox uit aan collegabedrijven. Grispen kijkt op een positief verknipte manier naar de wereld en vormt zijn onderwerpen om tot sprekende video’s die de ziel bloot leggen. “Het gevolg zijn unieke filmpjes die uitstijgen boven de lawine aan nietszeggende bedrijfsvideo’s die ons iedere dag teisteren. Een eerste bedrijfsfilm voor een boekhoudkantoor is ondertussen geboren, een aantal andere zit in de pijplijn.”

Een zijproject van Underbox is de productie van de kinderanimatiereeks Crealand, waarvoor hij samenwerkt met een Londense animatiespecialiste. “We hopen dat project de komende tijd te kunnen realiseren voor bijvoorbeeld Ketnet. Doel van de reeks is om de creativiteit bij kinderen van 3 tot 6 jaar te stimuleren.” Verder broedt hij ook nog op ideeën rond de mythe van het onderaardse gangenstelsel onder de Grote Markt in Maaseik.

“Daarnaast moeten er de komende vijf jaar nog een aantal schaalbare projecten het levenslicht zien”

www.underbox.eu

© Limburg Startup - LSU 2024