Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startup VerveQuest bouwt mee aan soft skills route voor UHasselt

VerveQuest werd opgericht door founder Martijn Cuppens uit Heusden-Zolder. De startup is gevestigd op Corda INC en werd geselecteerd door Start it @KBC vom deel te nemen aan hun acceleratieprogramma.  VerveQuest is een webapplicatie die je naar interessante spots leidt. Je GSM doet dienst als GPS en leidt gebruikers naar verschillende checkpoints waar opdrachten moeten uitgevoerd worden of waar naar de juiste antwoorden op vragen moet gezocht worden. De applicatie viel in het oog bij Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof van UHasselt en hij vroeg om een soft skills route te ontwikkelen die zal gebruikt worden om de nieuwe lichting studenten beter en sneller te laten samenwerken.

Martijn Cuppens, founder VerveQuest
“VerveQuest is een webapplicatie die gebruikmaakt van het GPS-signaal. Met de smartphone begin je aan je zoektocht. Het enige wat je te weet is de afstand tot het volgende punt. Je ziet dus niet het te volgen traject, dat moet je zelf ontdekken. Als je de juiste locatie gevonden hebt, kan je verder. Op zo’n locatie kan je allerlei zaken laten zien, van informatieve teksten of video’s tot quizvragen of opdrachten. Via de site kan je ook zelf routes kan aanmaken, zo kan je de zoektocht inkleden zoals je wil. Toen we de vraag kregen van UHasselt hebben we onmiddellijk samen nagedacht over welke Quest het best zou aanspreken in de leefwereld van de ondernemende studenten.”

Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof van UHasselt
“We leggen de lat elk jaar hoger in onze opleiding. Ook dit jaar zullen meer dan 100 studenten verdeeld worden in 20 teams Deze teams staan voor een uitdagende opdracht om een eigen bedrijf op te richten, producten te bedenken en te verkopen. VerveQuest past perfect in onze filosofie: learning by doing. We hebben, samen met Martijn, een leuke tocht ontwikkeld met 8 opdrachten die inspelen op de soft skills van onze ondernemers-in-spé: teamwerking, communicatie, mindset, attitude en creativieit.

Marc Beenders, Limburg Startup
Startups koppelen aan gevestigde bedrijven zorgt alleen maar voor win-win bij beide partijen. Deze keer leert UHasselt de innovatieve startup VerveQuest kennen en maken ze gebruik van een applicatie die studenten aanspreekt. Het Limburgs startup eco-systeem loopt over van mogelijkheden die onmiddellijk gebruikt kunnen worden door KMO’s en corporates. Het komt erop aan elkaar te leren kennen en startups de kans te geven om hun product of dienst te tonen.

De soft skills route zal gelanceerd worden op 26 september. De studenten UHasselt zullen dan als eerste deze route ervaren in en rond de gebouwen van UHasselt.

© Limburg Startup - LSU 2024