Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Vizir laat bedrijven en sollicitanten matchen

Iedereen gebeten door complexe vragen, rationele oplossingen of cijfermatige analyses én bedrijven op zoek naar zulk technisch talent: dat is de doelgroep van de Genkse start-up VIZIR. De startup richt zich enerzijds op laatstejaarsstudenten, pas afgestudeerden of profielen met ervaring. Anderzijds op bedrijven die zoeken naar zulk straf technisch talent. De regio is duidelijk afgebakend op zo’n 30 minuten rijden vanuit Genk.

Jonathan Hulsbosch, founder Vizir:
“We willen de matchmaker vormen tussen beiden. Door deze doorgedreven specialisatie vinden we snel de juiste persoon voor de juiste job. Vroeger moest je als ingenieur vaak richting Antwerpen of Brussel karren voor een uitdagende job. Vandaag vind je in de buurt ook heel wat innovatieve bedrijven. Toch vinden lokale bedrijven en sollicitaten elkaar nog niet vlot genoeg. Wij willen voor allebei het aanspreekpunt zijn”.

No cure no pay
Met een doorgedreven specialisatie in technische en bouwkundige sectoren onderscheidt VIZIR zich van andere wervings- en selectiekantoren. “Het zorgt dat we beter de noden inschatten van bedrijven, detecteren welke kandidaten een meerwaarde bieden en andersom ook of de kandidaat past bij het bedrijf”, legt Jonathan uit. Geen loze woorden trouwens, want VIZIR gaat aan de slag met een ‘no cure no pay-principe’: “Enkel bij een match betalen bedrijven voor onze diensten”, aldus Jonathan.

Vraag blijft stijgen
In de VDAB-lijst met knelpuntberoepen vind je in de top 10 maar liefst 6 technische of bouwkundige functies. Werkgevers kampen al langer met problemen om geschikt technisch personeel te vinden. Met de doorbraak van evoluties als automation, robotica of artificiële intelligentie zal dit tekort zich in de toekomst nog scherper stellen.

Als middelbaarstudent Industriële Wetenschappen ontwikkelde de zaakvoerder de nodige affiniteit met techniek. De afgelopen jaren bouwde hij bovendien een ruime ervaring op in de werving- en rekruteringssector.

Meer info: www.vizir.be

© Limburg Startup - LSU 2024