Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startups: Take a seat in the Euregion

Startups en scale-ups zijn constant op zoek naar manieren om zich door te ontwikkelen, toegang tot nieuwe markten te krijgen en zaken te doen. Startups uit de Limburgse incubatoren krijgen de kans om de grens over te steken en hun netwerk op te bouwen in Nederland en Duitsland. Take a seat in the Euregion!

Take a seat in the Euregion is een nieuw, permanent startersprogramma en komt voort uit de euregionale samenwerking tussen de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, LIOF (NL) en NRW.BANK (D). Het nieuwe aanbod is ontwikkeld om start-ups en scale-ups die actief zijn in de Limburgse incubatoren kennis te laten maken met nieuwe markten en partners in de buurlanden en wordt gefaciliteerd door de drie hightech campussen in de euregio.

Redenen waarom je mee wil doen
– Markttoegang en zakelijke kansen in drie landen (België, Nederland en Duitsland)
– Maak kennis met én leer van andere startups en scale-ups in de euregio
– Directe toegang tot marktinformatie en zakenpartners
– Maak kennis met de aangrenzende regio’s en hun bedrijfsculturen.

Hoe ziet het programma eruit?
Na een online intake waarin wensen en verwachtingen worden besproken krijg je één vast aanspreekpunt. Een contactpersoon die de weg kent in de hightech Euregio (B-NL-D). Hierdoor profiteer je van een uitgebreid netwerk van zakenpartners; technologie gerelateerde bedrijven, incubators en kennisinstellingen in alle drie de landen. Daarnaast maak je kennis met andere startups, scale-ups, business partners en potentiële klanten. Dit doen we door je startup een plek te geven op een van de aangrenzende campus (Corda Campus Hasselt, Brightlands Smart Services Campus en DigitalHUB Aachen).

Deelnemende partijen
Take a seat in the Euregion wordt aangeboden door Corda Campus (B), Brightlands Smart Services Campus (NL) en DigitalHUB (D). Het programma wordt ondersteund door LIOF, LRM (B) en NRW.BANK (D).

Interesse?
Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Marc Beenders, m.beenders@LRM.be

Pieter Vansichen, CEO van Cobotracks (IncubaThor):
“Ik werd zeer goed ontvangen in Aken, Ik kan de locatie niet alleen als werk-locatie gebruiken, maar ook om potentiële klanten te ontvangen. De introducties die ik kreeg waren heel nuttig. Take a seat is een mooie meerwaarde als bewoner van een incubator. Ik denk er zelfs aan om de locatie in Aken op mijn eigen website te zetten zodat klanten weten dat Duitsland voor ons een interessante target is.”

Marc Beenders, Corporate Community Manager LRM
“Start-ups moeten hun vleugels sneller internationaal kunnen uitslaan. Niet alleen om hun sales te boosten, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen, andere markten te onderzoeken of om talent aan te trekken. Vlakbij Nederland en Duitsland is onze provincie perfect gelegen om die eerste stappen te zetten.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024