Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Studenten worden ondernemers @UHasselt

Op donderdag 15 en vrijdag 16 december mochten meer dan 80 studenten pitchen met hun ondernemersidee. De UHasselt biedt sinds dit jaar, onder leiding van Doctor Pieter Vandekerkhof het programma Small Business Project (SBP) van VLAJO aan.

SBP = ontwikkelen van ondernemersattitude bij hogeschoolstudenten

Via SBP worden proefondernemingen opgestart in de Hogescholen en Universiteiten van Vlaanderen. Het stelt de jongeren al tijdens hun studie in staat om zich een reëel beeld te vormen van tal van aspecten van het ondernemerschap en de opstart van een eigen zaak, maar vooral de attitude tot ondernemerschap wordt ontwikkeld.

De SBP’s geven daarbij een extra dimensie aan de opleiding. Via de krachtige leer-ervaringformule en het SBP-businessplan zijn de jongeren in staat om belangrijke ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en te testen. Het bedrijfsleven wordt effectief binnen de schoolmuren gebracht, via een droomcoach.

Marc Beenders (Limburg Startup), Wouter Vandeneucker (CR3DO), Yves Exelmans (Vlajo) en Pieter Vandekerkhof (UHasselt)  luisterden aandachtig naar de gemotiveerde en enthousiaste studenten en gaven talrijke tips om het slaagpercentage van de meer dan 20 SBP’s te vergroten.

Nu de ideeën zijn voorgesteld en goedgekeurd kunnen de studenten met hun bedrijfjes echt aan de slag. Ze hebben tot einde mei 2017 de tijd om hun producten of diensten aan de man te brengen.

Op 19 mei volgt de eindevaluatie.

 

© Limburg Startup - LSU 2024