Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Startups: Take a seat in the world!
Brainport wordt toegevoegd aan interessant lijstje van buitenlandse incubatoren

Startups en scale-ups zijn constant op zoek naar manieren om zich door te ontwikkelen, toegang tot nieuwe markten te krijgen en ze zoeken naar (buitenlands) talent.

Startups uit het LRM-incubatorennetwerk krijgen de kans om de grens over te steken en hun netwerk uit te bouwen vanuit een buitenlandse incubator. Het netwerk van buitenlandse incubatoren waaruit een startup kan kiezen bestaat vandaag uit o.a Brightlans (NL), Euratechnologies (Frankrijk), Digihub (Duitsland), Belcham (USA), Budding Innovation (Singapore), Brinc (China). Het lijstje wordt uitgebreid met LUMO Labs uit Brainport Eindhoven.

Take a seat in is een permanent startup-programma en is ontwikkeld om start-ups en scale-ups te laten kennismaken met nieuwe markten en partners in het buitenland. Het programma werd enkele jaren geleden opgestart en ondertussen hebben al tientallen startups gebruik gemaakt van het aanbod. Vandaag wordt Brainport toegevoegd als nieuwe locatie.

Brainport staat bekend om zijn innovatie en op technologie gerichte economie, met name op het gebied van hoogwaardige systemen en materialen, gezondheidszorg en design. Het wordt vaak omschreven als een toonaangevend technologisch knooppunt in Europa, waar samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsorganisaties wordt gestimuleerd om innovatie en economische groei te bevorderen.

LUMO Labs is een impact-gedreven Venture Capital fonds, dat zicht richt op het investeren in de vroege fase (startups). Het doel van LUMO is om de kwaliteit van leven en het welzijn van individuen te verbeteren, en op middellange en lange termijn verlichting te bieden voor de steeds groter wordende druk op (publieke) gezondheidszorg, sociale voorzieningen en de planeet.

Het fonds investeert in Europa en richt zich op opkomende en disruptieve, en deeptech softwaretechnologieën (AI, Data, Blockchain, IoT, Digitale Beveiliging en VR/AR) en investeert in ambitieuze purpose-driven bedrijven die problemen oplossen binnen ten minste vier van de volgende UN SDG’s: Duurzame steden & Gemeenschappen, Klimaatactie, Gezondheid & Welzijn en Kwalitatief Onderwijs. Naast het verstrekken van geld helpt LUMO haar portfoliobedrijven ook met een coaching programma om de bedrijven naar de volgende fase te brengen.

LUMO Labs is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven in het hart van Brainport.

Redenen waarom je mee wil doen
– Markttoegang en zakelijke kansen in een ander land
– Maak kennis met én leer van andere startups en scale-ups in de euregio
– Directe toegang tot marktinformatie en zakenpartners
– Maak kennis met de aangrenzende regio’s en hun bedrijfsculturen.

Hoe ziet het programma eruit?
Na een online intake waarin wensen en verwachtingen worden besproken krijg je één vast aanspreekpunt. Een contactpersoon die de weg kent in de nieuwe regio Hierdoor profiteer je van een uitgebreid netwerk van zakenpartners; technologie gerelateerde bedrijven, incubators en kennisinstellingen. Daarnaast maak je kennis met andere startups, scale-ups, business partners en potentiële klanten. Dit doen we door je startup een plek te geven

 Marc Beenders, Sr. Corporate Community Manager LRM
“Start-ups moeten hun vleugels sneller internationaal kunnen uitslaan. Niet alleen om hun sales te boosten, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen, andere markten te onderzoeken of om talent aan te trekken. Vanuit ons netwerk met andere internationale eco-systemen begeleiden we je snel naar de juiste partij.”

Andy Lürling, Founding Partner van LUMO Labs
“Naast het investeren in startups, willen we ook actief bijdragen bij het versterken van het start up en scale up ecosysteem. Onderdeel hiervan is het ondersteunen bij  internationalisering en het introduceren aan relevante partijen en netwerken. Om deze reden werken we graag mee aan het ‘Take a Seat in the world’ initiatief. De koffie staat klaar!”

Meer info: Take a seat

© Limburg Startup - LSU 2024