Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Aantrekken én behouden van talent: Aanbod partners

Misschien wel de grootste uitdaging voor groeibedrijven is het aantrekken én behouden van talent. Wij geven een overzicht van het aanbod dat je kan vinden bij onze partners om extra slagkracht te krijgen in de war for talent.

Adviesdag internationale tewerkstelling (gratis in september), mogelijkheid om vragen te stellen aan verschillende experts. Aangezien het tekort aan arbeidskrachten misschien ook wel interessant voor start-ups om te kijken hoe ze buitenlandse werknemers naar hier kunnen halen. Gaat wel iets meer over de juridische aspecten enzo..

Bryo startup
Je bedrijf is uit de startblokken geschoten en dat brengt flink wat uitdagingen mee. Bij Bryo Startup kan je ervaringen uitwisselen met andere starters, nieuwe inzichten verwerven van ervaren ondernemers en jouw individuele vraagstukken bespreken met je coach. Bovendien creëert Bryo Startup een sterk en hecht netwerk dat ook na het traject nog zeer waardevol kan zijn!

Bryo ScaleUp
Momenteel realiseer je een omzet van minimaal € 100 k/jaar en de komende jaren wil je die laten groeien tot meer dan €1 mio/jaar. Jouw rol in het bedrijf is voortdurend in beweging en je bent volop bezig met de uitbouw van een team. Daar komen tal van uitdagingen bij kijken die we samen aanpakken in het traject.

2 vaste themasessies: “schakelen met jouw team” en “jouzelf vervangbaar maken”.)

Contactpersonen:
o Lucas Bellens – lucas.bellens@voka.be
o Joeri Stoop – joeri.stoop@voka.be

Aantrekken van talent
Volledig beheer van het proces rond rekrutering van nieuwe medewerkers – van posting van de vacature tot en met selectie van de beste kandida(a)t(en) voor de functie. Van zodra de selectie is afgerond kunnen we hen tewerkstelling op interimcontract of kan de startup ze onmiddellijk rechtstreeks in dienst nemen.

Mieke Dijckmans – Business Unit Manager KMO Staffing & Recruitment
Wim Kriekemans – Regiodirecteur Limburg KMO Staffing & Recruitment

Tijdelijk inzetten van experten in de domeinen HR, Business Support/Administratie, Logistiek naar aanleiding van lancering projecten, tijdelijke vervanging van bv zwangerschapsverlof of langdurige ziekte, tijdelijke verhoging workload. De experten (bachelors en masters met ervaring in hun specifieke domein) staan bij ons op de payroll en worden tijdelijk ingezet bij je bedrijf ter ondersteuning. Wij zorgen samen met jou voor opvolging en ondersteuning, zodat je maximaal voordeel haalt uit hun aanwezigheid binnen jouw team.

Jens De Beule – Account Manager Project Sourcing

Tijdelijk tewerkstellen van medewerkers onder interimcontract in geval van tijdelijke pieken of ‘proefdraaien’ van nieuwe medewerkers. Je zorgt zelf voor de rekrutering van de kandidaat en zodra je die gevonden hebt zorgen wij voor de administratieve afhandeling : opmaak van het contract, inplannen van de tewerkstelling, uitbetaling van het loon en het nakomen van alle wettelijke verplichtingen voor jou. Je hoeft enkel nog planning en prestaties te bevestigen.

Robin Hilbrink – Project Manager Experts in Payroll

We helpen mee jouw ‘Employer Brand’ te versterken, door samen vorm te geven aan de ‘purpose’ van jouw bedrijf, dit te vertalen naar HR beleid en dit te verwerken in je vacatureteksten voor de toekomst.

Mathias Haentjens – Marketing Manager

Behouden van talent
Door actief in te zetten op interne mobiliteit, verhoog je het engagement en bijgevolg ook de retentie van je medewerkers. Via een Assessment Center kan je op een objectieve manier een selectie maken uit een team van interne medewerkers die in aanmerking komen voor promotie of een andere job in je organisatie en maak je werk van die interne mobiliteit.

Voor het behoud van je medewerkers is het meestal ook een goed idee om in ieder geval je ‘High Potentials’ op belangrijke momenten in hun carrière (bv. na 3 jaar in dezelfde functie, na vertrek van N+1, na engagement in een tijdelijk project…) actief te gaan ondersteunen bij het uittekenen van hun eigen carrièrepad. Daarvoor kan je ook onze Development Centers inzetten. We brengen tijdens zo’n development center dag de skills, persoonlijkheid, verwachtingen en potentieel van je medewerkers in kaart en gaan dan samen met hem/haar op zoek naar het ideale ontwikkeltraject. Verder voorzien we ook advies rond de ondersteuning van dit ontwikkeltraject vanuit je organisatie. En mocht dat nodig zijn, dan kunnen onze coaches ook nog helpen om je ontwikkeltrajecten in de praktijk om te zetten en op te volgen.

Sandra Dellevoet – Unit Manager Talent Solutions

© Limburg Startup - LSU 2024