Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LRM investeert €250.000 in Team Cyclis BikeVille

Fietsleasing is in opmars. Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame mobiliteit en stellen fietsen op een fiscaalvriendelijke manier ter beschikking van hun medewerkers. Team Cyclis is als leasemaatschappij voor fietsen in volle expansie. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die eerder al een KlimOp-lening verstrekte van 75 000 EUR, zorgt nu met een investering van 250 000 EUR voor extra jus om de groei van deze fietsleasings-pionier te ondersteunen.

 Duurzame mobiliteit is een topic dat steeds meer aandacht krijgt, ook vanwege de overheid. Het segment van de E-bikes is het snelst groeiende segment in de fietsindustrie. Deze high-end fietsen zorgen ervoor dat een verplaatsing met de fiets meer en meer een alternatief kan zijn voor een verplaatsing met de wagen. E-bikes laten toe om vlot en niet gehinderd door files op de bestemming te geraken zonder helemaal bezweet te zijn. Nochtans zijn dit soort fietsen vrij duur.

Team Cyclis speelt hier op in door fietsen op een fiscaalvriendelijke manier tegen een maandelijkse vergoeding ter beschikking te stellen. Werknemers van bedrijven kunnen op die manier tot 50% besparen ten opzichte van de gewone aankoop van een fiets. Naast elektrische fietsen biedt Team Cyclis ook gewone stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, … aan. Op het einde van het leasingcontract heeft de werknemer/werkgever de optie om de fiets over te kopen aan de restwaarde.

 Joep Kempen, CEO van Team Cyclis:

“De wegen slibben dicht en de mobiliteitsuitdagingen zijn enorm. De elektrische fiets maakt dat steeds meer mensen de fiets als alternatief zien voor de wagen. Als je weet dat er in België ongeveer 800 000 salariswagens zijn, waarvan er een groot aantal staan aan te schuiven in de file, dan weet je dat er veel potentieel is voor de salarisfiets. Dat deze vorm van leasing fiscaalvriendelijk is voor zowel werknemers als voor de bedrijven, zorgt ervoor dat fietsleasing nu echt aan het doorbreken is.”

Groeien in contracten, betekent dat Team Cyclis het investeringsritme in nieuwe fietsen hoog moet houden. De investeringen bij Team Cyclis zullen deels bancair gefinancierd worden. LRM zorgt voor een verdere versterking van het eigen vermogen en zal 250 000 EUR investeren in het bedrijf.

Srijn Bijnens CEO LRM:

“Waar Team Cyclis een jaar geleden zo’n 175 fietsen onder contract had, is dat aantal ondertussen opgelopen tot bijna 700. Al deze fietsen moet gefinancierd en verzekerd worden. Wij zorgen voor extra jus omdat fietsleasing een plaats verdient in de mobiliteitspuzzel. Ook wij geloven sterk in het nut en de noodzaak van een duurzamere mobiliteit.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024