Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Top 10 podcasts uit de LSU Community

Als founder is het belangrijk om altijd te blijven leren van de nieuwste trends tot best practices en nog veel meer.

📚 Maar als er niet genoeg tijd is om een ​​artikel of boek te lezen, is er nog steeds een handige manier om meer te weten te komen over de startup-wereld: podcasts. 🎙

Om het nieuwe jaar goed in te zetten delen we graag de Top 10 podcasts uit de LSU Community.

1.Acquired FM
Elk bedrijf heeft een verhaal. Ontdek de draaiboeken die ’s werelds grootste bedrijven hebben gebruikt en gemaakt – en leer hoe jij ze kunt toepassen als oprichter, exploitant of investeerder.
Luister hier

2. Nerdland
Een maandelijkse podcast met een overzicht en bespreking van het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand
Luister hier

3.How to start a startup
Sam Altman, de president van seed accelerator Y Combinator, is gastheer van deze 20-delige podcast vanuit Stanford University.
Luister hier

4. De Technoloog NRC Future Affairs
De podcast die je anders doet kijken naar de toekomst.
Luister hier

5. Marketer of the month
“De moeilijkheid”, schrijft econoom John Maynard Keynes, “ligt niet in de nieuwe ideeën, maar in het ontsnappen aan de oude.” In Outgrow’s Marketer of the Month podcast verkennen ze de botsing van oud en nieuw, van actualiteit en potentie  en van noodzaak en overvloed. Luister naar o.a  mede-oprichters van Wikipedia, Tech Unicorn CXO’s, Pulitzer Prize-winnaars, Wharton Professors en Forbes-beïnvloeders.
Luister hier

6. Ondernemers op de Sofa
In deze podcast staat ondernemerschap centraal. Netwerk Ondernemen nodig telkens Belgian’s finest ondernemer uit voor een inspirerend gesprek.
Luister hier

7. Zwijgen is geen optie
Deze podcast voert oprechte gesprekken met bewonderenswaardige mensen over de belangrijkste vragen van deze tijd.
Luister hier

8. Het punt van Van Impe
Een politieke podcast die je een heldere blik biedt op de actualiteit.
Luister hier

9. Master of Scale
Masters of Scale is een originele podcast gehost door Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn en investeerder bij Greylock. In elke aflevering laat Reid zien hoe bedrijven groeien van nul naar een biljoen, waarbij hij zijn theorieën test met legendarische leiders. Masters of Scale is het eerste Amerikaanse mediaprogramma dat zich inzet voor genderevenwicht voor gasten.
Luister hier

10. Welcome to the AA
In de wekelijkse podcast ‘Welcome to the AA’ gaat comedian Alex Agnew samen met partner in crime Andries Beckers op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uitmaken van hun leefwereld. Elke week ontvangen ze gasten uit binnen- en buitenland en bespreken ze de stand van alles wat hen aanbelangt.
Luister hier

© Limburg Startup - LSU 2024