Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Toster Software pimpt je digitale meeting tot een tv-show

Toster is een nieuwe Limburgse startup speelt in op de niet te missen trend van digitale meetings, webinars en online trainingen. De startup uit C-mine Crib kijkt creëert een betaalbare one-man tv-studio voor dagelijks gebruik. Je kan er je Zoom of Teams meeting mee professionaliseren, maar ook online events doen vanuit een gepersonaliseerde én geanimeerde omgeving. De drie oprichters, Jos Claesen, Breght Evens en Jasper Olaerts, zijn alvast overtuigd dat deze software een ‘must have’ wordt voor ieders online communicatie.

De digitale manier van werken en vergaderen is in een recordtempo belangrijker geworden over de hele wereld. Thuiswerken is de norm en dus ook digitaal vergaderen en digitaal netwerken. Het is een zeer snel groeiende markt met nieuwe noden.

Ontstaan
Tijdens de lockdown zijn bedrijven massaal video’s online gaan delen. Het ene bedrijf gebruikt hiervoor de webcam van zijn laptop, het andere bedrijf gaat naar een grote of kleine opnamestudio. Het verschil in kwaliteit is enorm. Het prijskaartje ook.
“Audiovisuele bedrijven maken gebruik van een combinatie van verschillende hardware- en software componenten om een video-opname of livestream te organiseren. Je hebt tot soms wel 10 specialisten nodig om dit te doen. Onze software automatiseert het grootste deel van hetgeen die 10 specialisten doen. Hierdoor bieden we een goede kwaliteit tegen een ongezien lage prijs”, stelt Jos Claesen, het brein achter de software. 

Klanten
Toster Software kent interesse van zowel audiovisuele bedrijven als bedrijven die geregeld via een digitaal kanaal communiceren. “Zo behoort een van de grootste audiovisuele bedrijven van Limburg tot ons klantenbestand, maar ook het grootste accountancy kantoor”, zegt Jasper Olaerts, co-founder. Audiovisuele bedrijven zien de Toster software als uitbreiding van hun aanbod. Naast een klassieke setting kan je in een Toster-omgeving presenteren in een tv-studio, midden in een bos of op eender welke herkenbare locatie voor je merk.

Verschillende bedrijven, die geregeld online communiceren, zien in de software een manier om elke online communicatie te professionaliseren. Er is slechts één iemand nodig om een professionele webinar, training of sales pitch op te nemen. Hierdoor is de software ook toegankelijk voor iedereen. 

Internationalisering
De ontwikkelingen met betrekking tot online communicatie staan over de hele wereld niet stil. “Om succesvol te kunnen zijn als software in deze markt zullen we zo snel mogelijk de wereld moeten veroveren”, stelt medeoprichter Breght Evens. Toster Software heeft momenteel diverse internationale contacten ter voorbereiding van haar internationale groei.. 

Drie ondernemers vinden elkaar op C-mine in Genk
Jos Claesen staat al jaren gekend voor de creatie van de nieuwste digitale toepassingen zoals AR en VR voor grote en kleine merken. “Samen met Jasper Olaerts, voormalige manager van C-mine Crib incubator, was ik al enige tijd allerlei kleine initiatieven aan het testen en in de markt aan het zetten”, zegt Jos Claesen. “Met dit product hadden we al snel door dat hier muziek in zit.”

“Omdat groei een belangrijke factor is bij het verkopen van software,hebben we Breght Evens gevraagd om dit verhaal mee vorm te geven. Breght heeft met het bedrijf VAIMO bewezen dat hij in geen tijd een bedrijf kan laten groeien.”

“Naast mijn rol als country manager bij VAIMO deel ik geregeld mijn kennis met startups. Hier is dat ook zo begonnen, maar zijn de vele nachtelijke vergaderingen uitgemond in het gezamenlijk oprichten van een softwarebedrijf”, glimlacht Breght.

Toster Software is geselecteerd voor Startit@KBC, een bekend acceleratieprogramma voor startups in België.

© Limburg Startup - LSU 2024