Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Het partner-netwerk van Limburg Startup blijft groeien

We zijn trots te kunnen melden dat er 2 nieuwe stakeholders zijn toegetreden tot het LSU partner-netwerk: Vito en Mia-H.

VITO: (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. VITO levert intelligente en kwalitatief hoogwaardige oplossingen die een concurrentievoordeel kunnen betekenen voor grote en kleine bedrijven. Het biedt objectief onderzoek, studies en adviezen op basis waarvan de industrie en de overheid hun toekomstig beleid kunnen bepalen. VITO telt zowat 750 medewerkers die mee vorm geven aan internationale projecten over de ganse wereld.  VITO’s hoofdkantoor is gevestigd in Mol, België en VITO heeft een dochteronderneming in China en Qatar. Het totale omzetcijfer van VITO in 2015 bedroeg 145 miljoen euro.

Walter Eevers, directeur R&D Vito: “Het partnership tussen VITO en LSU sluit naadloos aan bij ons objectief om als Vlaamse onderzoeksinstelling onze kennis naar de markt te brengen. Dit doet Vito onder andere via een tech transfer office en het beschikbaar maken via onze IP via het Briljant.vito.be platform. Ik ben zeer enthousiast om het succes van LSU mee te ondersteunen en de verschillende startup initiatieven in Limburg te versnellen en te versterken.”

MIA-H is de naam van de nieuwe Mode Incubator Accessoirs Hasselt. Deze incubator zal vooral draaien rond “fashionable wearables”, kledingstukken of accessoires die leuk en modieus zijn, maar die ook nieuwe technologie gebruiken. Een kledingstuk met ingebouwde hartslagmeter of een ring die van kleur verandert bijvoorbeeld.

Myriam Vanheusden, manager Mia-H: “Ik ben onder de indruk van de wil om samen te werken in deze provincie met als doel de startups te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen De werking van LSU spreekt me aan omdat alle stakeholders uit het brede startup landschap met elkaar verbonden worden, we van elkaar kunnen leren en expertise kunnen opbouwen”

 

Alle partners worden 2x per jaar uitgenodigd voor een gemeenschappelijk overleg. Tegelijkertijd wordt er voortdurend informeel samengewerkt om alle communities met elkaar te verbinden. Door deze samenwerkingen, in het voordeel van de starter, maken we als ondernemende regio terug een grote stap voorwaarts.

 

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024