Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UCLL en Pukkelpop stellen voor: de “E-rena”. Een nieuw podium met drie dagen gaming, talks, esports, podcasts, AI-experimenten, Chat GPT en ‘e-muziek’. Op vrijdag opent deze gloednieuwe tent met een spectaculair live gametoernooi van het populaire spel Clash Royale.

De programmatie, omkadering en invulling van de E-rena zijn in samenwerking met UCLL tot stand gekomen. Een team van onderzoekers, docenten en studenten heeft gezorgd voor verschillende innovaties. Zo is er bijvoorbeeld een photobooth ontwikkeld die via AI “alpaca-foto’s” genereert, een robot die zich aan stand-up comedy waagt, een PKP-graphic novel via AI en docenten die een Ted-talk geven over het gebruik van ChatGPT.

Marc Vandewalle, algemeen directeur van UCLL, benadrukt het belang van deze ontwikkelingen:
“Artificial intelligence, ChatGPT, de game-wereld… ze veroorzaken een omwenteling in onze maatschappij. Onze onderzoekers zijn hier al geruime tijd intensief mee bezig en worden nu overspoeld met vragen uit het bedrijfsleven. De setting van Pukkelpop biedt ons een uniek platform om jongeren en de regio te tonen wat we in onze mars hebben en de nieuwste innovaties uit onze onderzoekscentra te presenteren.  Bovendien integreren we deze innovaties in onze opleidingen en creëren we nieuwe opleidingstrajecten die hier op in spelen. Zo kun je bijvoorbeeld sinds vorig jaar het keuzetraject Creative Media Management volgen in Diepenbeek en Leuven.”

Frederik Luyten van Pukkelpop
“Hogeschool UCLL is sinds 2015 een trouwe partner van Pukkelpop. Een straffe samenwerking waar innovatieve en opvallende projecten al jaren centraal staan. Zo hadden we o.a. Alpaca My Tent Back Home, een ludieke actie waar alpaca’s de hoofdrol spelen in het milieubewuster omgaan met tenten; de Milk & Boobs Bar waar (jonge) mama’s zich even kunnen afzonderen op het festivalterrein om melk af te kolven [ook dit jaar aanwezig] en Baraque Futur met Smart Grid Energy en de energy-dance floors, een site die in 2015 al volledig in het teken van duurzaamheid stond. En nu dus de E-rena.”

Een greep uit het aanbod:

  • Vrijdag 18 augustus kan je vanaf 11.30 uur in de E-rena-tent op het festivalterrein terecht voor de Clash Royale BESF Cup. Topspelers uit zowel het solo- als het clancircuit zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de offline finale op Pukkelpop.
  • Op zaterdag kan je het – op groot scherm- opnemen tegen de FIFA pro’s van KRC Genk, Gilles Bernard en Stefano Pinna, of gewoon tegen jouw eigen vrienden. Er mag ook gelachen worden of althans dat is de bedoeling met de AI Comedy Robot. Moeten stand-upcomedians zachtjes aan beginnen vrezen voor hun job of is een AI Comedy Robot eerder lachwekkend dan grappig?
  • Swedish 8-bit muziekmaestro Goto80 brengt samen met PET.CORP (Hong Kong) een audiovisuele cocktail van 8-bit acid rave en animaties gecreëerd met tekstkarakters uit een oldskool C-64 computer. Nog een wereldpremière: the Infinite Acid Machine. Jacob Remin en Goto80 leerden robots de classic 303 synthesizer acid house spelen.Verder organiseert UCLL ook de GPT
  • Zondag 20 augustus treedt het nieuwste Counter Strike team van KRC Genk voor het eerst aan in een showmatch. Pukkelpop en KRC Genk slaan hiermee de handen in elkaar en zetten esports nog meer op de kaart.
  • Podcasting, de onmisbare metgezel van de moderne mens, mag uiteraard ook niet ontbreken. VRT MAX innoveert ter plaatse met twee podcasts. Wil je graag een liveopname bijwonen van de ‘Popcast van de Week’ van Studio Brussel dan moet je op zondag naar E-rena. Stijn Van de Voorde, Otto-Jan Ham, Thibault Christiaensen, Lennert Coorevits en Kirsten Lemaire laten hun licht schijnen op vier dagen Pukkelpop. Ook ‘Snapt ge mij nu?’, de populaire jongerenpodcast van VRT NWS, wordt live opgenomen in Kiewit. Aurélie gaat in gesprek met jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken.
  • Verder maken Dago Sondervan, Andrew Claes (BRZZVLL & STUFF) en Kasper Jordaens tijdens een Algorave beats en visuals door code in real-time te schrijven. Gameboyz II Men (Micha Volders en Dijf Sanders) brengen een beenharde set met hun geliefde gameboys op psychedelische 8-bit beelden van videokunstenaar Jaak De Digitale.

E-rena praktisch
De tent van E-rena staat vlakbij Food Wood en is op vrijdag open van 11.30 uur tot 20.00 uur, op zaterdag en zondag gaat E-rena een half uurtje later open.

© Limburg Startup - LSU 2024