Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

R-Biopharm AG & UgenTec starten partnership om software voor automatische PCR analyse te ontwikkelen

Ugentec, gelegen op de Corda Campus mag voor de R-BioPharm AG een gestandaardiseerde analyse software ontwikkelen. De nieuwe  software, verdeeld onder de noemer RIDA®SEEK, zal compatibel zijn met de meest gebruikte PCR-toestellen.  De samenwerking omvat het ontwikkelen, wettelijke goedkeuring en lanceren van de software. De eerste testen op het platform zullen de RIDA®GENE Medical Diagnostics assays en geselecteerde RIDA®PRECISION Companion Diagnostics assays zijn.

Het doel van de PCR-analyse software is het ondersteunen van laboranten in de DNA resultaat interpretatie, workflow optimalisatie, kwaliteits monitoring & patiënt rapportering.

Wouter Uten, Ugentec

 

“We kijken enorm uit om als OEM op te treden voor een gerenommeerde leverancier van diagnostische testen als R-Biopharm. De waarde van hun diagnostische testen zal sterk stijgen en het zal hun klanten toelaten om hun diagnostiek te automatiseren, los van het toestel dat ze verkiezen”, aldus Wouter Uten, CEO bij UgenTec. “Deze samenwerking met R-Biopharm bevestigd de toenemende trend naar waarde-gebaseerde strategieën in biotech. We zijn dan ook blij onze ervaring in automatisering toe te passen om de kwaliteit en efficiëntie van R-Biopharm’s klanten in klinische diagnostiek te verhogen.”

© Limburg Startup - LSU 2024