Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UgenTec in zee met Australische SOA & Antibiotica-resistentie DNA analyse

UgenTec, de Limburgse startup die DNA analyse automatiseert met behulp van artifici?le intelligentie, heeft een software plugin opgeleverd voor SpeeDx, een Australisch diagnostisch bedrijf dat DNA-testen heeft om antibiotica resistentie & SOA’s snel op te sporen.

Het pilootproject, dat wereldwijd uniek is in de diagnostische markt, omvat het maken van een software plugin voor ??n van de testen van SpeeDx. Deze testen kunnen van af heden volautomatisch geanalyseerd worden.

“Voor diagnostische bedrijven is dat natuurlijk vitaal. Met UgenTec’s software kunnen ze hun testen verkopen als een allesomvattende oplossing, terwijl antibiotica resistentie stijgt, stijgt ook de vraag naar deze innovatieve testen, met een oplossing als die van UgenTec kunnen labo’s dus gemakkelijker meer stalen analyseren. zegt CEO Wouter Uten,

Nu dat het pilootproject een succes is, bevestigt SpeeDx’ CEO Colin Denver alvast de software uit te breiden naar al de testen van het Australisch bedrijf. “Dat is natuurlijk goed om te horen, lovende woorden en tevreden klanten zijn belangrijk” aldus Uten.

Over SpeeDx

SpeeDx is een diagnostisch bedrijf gevestigd in Sydney met een kantoor in London en een wereldwijd distributienetwerk. SpeeDx specialiseert zich in innovatieve multiplex real-time polymerase ketting reactie (real-time qPCR) oplossingen voor klinische diagnostiek.

© Limburg Startup - LSU 2024