Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UgenTec is genomineerd voor de Rising Star award van Deloitte.

UgenTec, het Hasseltse bio-informatica bedrijf, heeft een labo-software ontwikkeld die op basis van artificiële intelligentie sneller en betere resultaten geeft. De software wordt aan een snel tempo opgepikt door de markt. De jaarlijkse toename in DNA analyses gaat gepaard met striktere regulering voor moleculaire labo’s, UgenTec geeft met haar software een invulling aan deze twee marktproblemen.

CEO Wouter Uten.

“We zijn gelukkig met deze nominatie. In oktober werden we ook al verkozen tot ‘meest beloftevolle KMO van Limburg’ door UNIZO. Het is geweldig om in de prijzen te vallen, niet alleen voor wat we bereikt hebben, maar ook voor wat we gaan bereiken.”

In september werd het bedrijf verkozen om op de Go Global VS-verkenningsmissie te gaan. Niet veel later behaalde UgenTec twee belangrijke kwaliteitslabels, CE IVD & ISO 13485. Oktober startte dan weer met de award voor “meest beloftevolle KMO” op Limburgs niveau. Het scale up bedrijf heeft, om sterk toenemende vraag te beantwoorden, zijn twintigste voltijdse werknemer aangenomen.

De “Deloitte Technology Fast 50 competition” is een jaarlijkse selection van de 50 snelst groeiende & innovatieve technologie-bedrijven gezeteld in België. Publieke of private bedrijven die technologie gerelateerde producten maken of diensten verlenen en die aanzienlijke omzet groei over de laatste vier jaar hebben gekend.Samen met negen andere innovatieve & snelgroeiende bedrijven zal Ugentec  gaan pitchen voor een onafhankelijk jury op 16 november.

© Limburg Startup - LSU 2024