Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburgse finalisten voor SBP van Vlajo komen uit UHasselt

Op woensdag 19 april vond op Corda Campus de Limburgse finalie plaats voor de Small Business Projects (SBP) van Vlajo. 2 startups van de UHasselt onder leiding van Doctor Pieter Vandekerkhof gingen met de 2 tickets naar huis: MyFlat en BiSimpli.

MyFlat biedt een easy-to-use online platform aan, dat van jou residentie een unieke prive community maakt en medebewoners (weer) dichter bij elkaar brengt.

BeSimpli biedt een eenvoudige oplossing voor mensen die met plaatsprobleem in hun kleerkast te maken krijgen.

SBP = ontwikkelen van ondernemersattitude bij hogeschoolstudenten

Via SBP worden proefondernemingen opgestart in de Hogescholen en Universiteiten van Vlaanderen. Het stelt de jongeren al tijdens hun studie in staat om zich een reëel beeld te vormen van tal van aspecten van het ondernemerschap en de opstart van een eigen zaak, maar vooral de attitude tot ondernemerschap wordt ontwikkeld.

De SBP’s geven daarbij een extra dimensie aan de opleiding. Via de krachtige leer-ervaringformule en het SBP-businessplan zijn de jongeren in staat om belangrijke ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en te testen. Het bedrijfsleven wordt effectief binnen de schoolmuren gebracht, via een droomcoach.

Tijdens de Limburgse finale streden 6 SBP’s voor de 2 felbegeerde tickets. Op 2 mei zullen zij onze provincie vertegenwoordigen op de nationale finale.

Limburg Startup wenst BiSimpli en MyFlat veel succes!

© Limburg Startup - LSU 2024