Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UHasselt kaapt de 2 Limburgse finaleplaatsen voor SBP 2020

21st Century skills, we kunnen er niet om heen. Nieuwe opleidingen die resulteren in nieuwe jobs. Bestaande opleidingen die zich hervormen en continu vernieuwen. Alle studenten dienen te worden opgeleid tot ondernemende jongeren.
Enkel theorie volstaat niet.  Jongeren dienen ‘aan den lijve’ te ervaren hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen en verdiepen, hoe ze moeten samenwerken en communiceren, hoe ze ‘out of the box’ moeten leren denken en hun creativiteit aanwenden in heel wat situaties.

Vlajo biedt hiervoor het programma Small Business Project aan waarbij studenten een eigen ondernemingsplan schrijven en een bedrijf opstarten. Studenten van UHasselt en de Limburgse Hogescholen PXL en UCLL vaardigen studenten af om een plaats te bemachtigen voor de nationale finale van SBP 2020.

UHasselt gaat met de hoofdprijzen lopen en stuurt Shampop en Wurmable naar de nationale finale.

Shampop is een innovatieve vorm al vervanger van de shampoo flessen. Via individuele tablets in verschillende geuren biedt deze startup zzen nizuwe sensatie op vlak van verzorging en wellness. 5 studenten tonen dat duurzaamheid en luxe kunnen samengaan. De eerste voorraad was al snel uitverkocht. Het assortiment wordt momenteel uitgebreid met nieuwe geuren en kleuren.

Wurmable is een startende onderneming die een innoverende, ecologische meststof op basis van afval produceert en verkoopt. Wurmable is een all-in-one product dat zowel groeibevorderend als ziektebestrijdend is voor planten binnen- en buitenshuis.

 

De verwachtingen liggen hoog want vorig jaar wist UHasselt de Vlaamse winnaar te leveren die het mocht opnemen in de Europese finale!

© Limburg Startup - LSU 2024