Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UHasselt kaapt de 3 Limburgse finaleplaatsen voor SBP 2021

21st Century skills, we kunnen er niet om heen. Nieuwe opleidingen die resulteren in nieuwe jobs. Bestaande opleidingen die zich hervormen en continu vernieuwen. Alle studenten dienen te worden opgeleid tot ondernemende jongeren.

Enkel theorie volstaat niet. Jongeren dienen ‘aan den lijve’ te ervaren hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen en verdiepen, hoe ze moeten samenwerken en communiceren, hoe ze ‘out of the box’ moeten leren denken en hun creativiteit aanwenden in heel wat situaties.

Vlajo biedt hiervoor het programma Small Business Project aan waarbij studenten een eigen ondernemingsplan schrijven en een bedrijf opstarten. Studenten van de universiteten en hogescholen worden afgevaardigd op deze wedstrijd en strijden via een pitch voor een plaats in de nationale finale van 19 april 2021.

UHasselt gaat met de hoofdprijzen lopen en stuurt 3 SBP’s naar de Vlaamse finale: Lardo en Beau, Dentabite en Spencivino.

Lardo en Beau is een innovatief en lekker drankje voor je trouwe viervoeter. De studenten gingen te rade bij dierenartsen en bij de vakgroep dierenvoeding van de UGent. De ontwikkeling van het recept heeft enkele maanden geduurd, maar het resultaat mag er zijn. De honden zijn er dol op en hun baasjes hebben al enkele honderden drankjes gekocht.

Dentabite heeft als doelstelling om iedereen een goede monhygiëne ta garanderen. Ook voor mensen waar geen water is. De studenten hebben een sponsje ontwikkeld dat via een gespecialiseerde cleanroom geproduceerd wordt. Het sponsje zorgt voor een frisse en propere mond. De pré-sales heeft al gezorgd voor meer dan 60 verkochte pakketjes.

Spencivino is een toestel dat ervoor zorgt dat je fles rode wijn, geopend, tot 4 weken kan bewaard worden. De dames van deze startup hebben ook al de finale van de Gen Z wedstrijd van Jong VOKA gehaald.

De lat voor deze 3 startups ligt hoog want de afgelopen 2 jaar wist UHasselt de Vlaamse winnaar te leveren die het telkens mocht opnemen in de Europese finale! Zo won de inzending van vorig jaar Shampop de Europese titel van meest duurzame SBP.

© Limburg Startup - LSU 2024