Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

UHasselt kaapt de 3 Limburgse finaleplaatsen voor SBP 2022

21st Century skills, we kunnen er niet om heen. Nieuwe opleidingen die resulteren in nieuwe jobs. Bestaande opleidingen die zich hervormen en continu vernieuwen. Alle studenten dienen te worden opgeleid tot ondernemende jongeren.
Enkel theorie volstaat niet.  Jongeren dienen ‘aan den lijve’ te ervaren hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen en verdiepen, hoe ze moeten samenwerken en communiceren, hoe ze ‘out of the box’ moeten leren denken en hun creativiteit aanwenden in heel wat situaties.

Vlajo biedt hiervoor het programma Small Business Project aan waarbij studenten een eigen ondernemingsplan schrijven en een bedrijf opstarten. Studenten van alle Vlaamse hogescholen en universiteiten vaardigen studenten af om een plaats te bemachtigen voor de nationale finale van SBP 2022.

UHasselt gaat met de hoofdprijzen lopen en stuurt 3 teams naar de nationale finale.

Arkaï: Het team van Arkaï heeft de eerste verstelbare BH voor meisjes ontwikkeld. Geen gedoe meer om telkens een nieuwe maat te moeten kopen, want met 1 model kan je jaren verder. De BH past zich aan aan nieuwe maten. Duurzaamheid en comfort staan voorop bij Arkaï.

Faccet: Zet het mentaal welzijn van jongeren niet op het spel. Met de kaartjes van Faccet heb je een spel voor jongeren om het mentale welzijn besprekbaar te maken.Het spel is geschikt voor jongeren vanaf 11 jaar.

Coveritcup: The safe way of partying. Het team van Coveritcup heeft een oplossing gevonden tegen om spiking te voorkomen. Via een makkelijke coverkan je je glas tijdens fuiven beschermen tegen drugs.

De verwachtingen liggen hoog want UHasselt heeft de afgelopen 3 jaar de Vlaamse winnaar mogen leveren die het mocht opnemen in de Europese finale! Medio mei wordt de Vlaamse winnaar bekend gemaakt tijdens een groot event in Walibi.

 

© Limburg Startup - LSU 2024