Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Incubator C-Mine Crib opent deze zomer uitbreiding

Met zin voor creativiteit en bijzonder veel kleur zal binnenkort de uitbreiding van C-Mine Crib aan het publiek worden voorgesteld. De capaciteit van de incubator neemt toe van veertig tot zo’n honderd bedrijfjes, en zal garant staan voor 220 werknemers. Zowel startende, groeiende als doorwinterde bedrijven kunnen er terecht. Voor ruimte en faciliteiten, maar vooral ook om aan kruisbestuiving te doen.

C-Mine Crib kwam tot stand in de schoot van de Limburgse Investeringsmaatschappij en de stad Genk. Dat de ruimte drie jaar na het oprichten van de incubator al te krap zou zijn, had niemand verwacht. “We wisten aanvankelijk wel dat er vraag naar was”, zegt voorzitter Anniek Nagels (CD&V). “Maar dat het na drie jaar al barstensvol zou zitten, zagen we niet meteen aankomen. De Crib is open gegaan ten tijde van de sluiting van Ford Genk. Niet meteen de meest voor de hand liggende periode om economische groei te verwachten. Inmiddels loopt alles zodanig gestroomlijnd dat de vraag naar ruimte voor beginnende ondernemers in stijgende lijn zit.”

 

Om de uitbreiding mogelijk te maken werd het gedeelte tussen het huidige gebouw van C-Mine Crib en de Euroscoop ingenomen. “We huren het van Euroscoop, dat eigenaar is”, gaat Nagels verder.

Glijbaan

“Aan Deusjevoo, een bedrijf dat al langer een sterkhouder is in C-Mine, hebben we gevraagd om het in te richten. Hun opdracht was: een omgeving die aanzet tot creativiteit. Met zicht op de schachtbokken van Winterslag krijg je toch een heel ander kader dan in een traditionele kantoorruimte. Het werkt als stimulans voor een creatieve geest. We hebben voor de hand liggende werkplekken en vergaderzaaltjes. Maar ook hoekjes waarin je comfortabel een tête-à-tête kan houden. In het midden voorzien we ruimte om met verschillende mensen samen te komen voor gesprekken of onderonsjes. Leuk eraan is dat je met een trap naar boven kan en met een glijbaan naar beneden. Het geeft een beetje het speelse karakter van het geheel mee. Ook dat zijn dingen die tot de verbeelding spreken, de vrolijkheid vergroten en vooral de creativiteit aanscherpen.”

We helpen mee om de kans op falen zo klein mogelijk te houden voor de bedrijven in onze Crib Jasper Olaerts, Beheerder C-Mine Crib

Specialisten

C-Mine Crib kiest bewust niet alleen voor beginnende of groeiende bedrijfjes, maar ook voor seniors, de experten in het vakgebied. “Die kunnen adviseren, samenwerkingen opzetten en helpen nieuwe ideeën te concretiseren”, gaat Jasper Olaerts, beheerder van C-Mine Crib, verder. “In het netwerk van specialisten zullen er ook vakmensen ter beschikking zijn die fiscaal en juridische hulp aanbieden. Het is de bedoeling dat bedrijfjes niet zullen struikelen over overkomelijke issues. We helpen mee om de kans op falen zo klein mogelijk te houden.”

Volgens Olaerts is er in C-Mine Crib enkel ruimte voor ondernemers in de creatieve economie.

“We moeten ons sterk maken op een vlak waar de diversiteit groot is en bedrijven elkaar kunnen aanvullen. In het Thor Park is er een incubator op vlak van slimme energie. Wij maken ons sterk op vier domeinen. Ik denk daarbij aan nieuwe media, design, digitale ontwikkeling van app’s of websites en niet onbelangrijk aan marketing. Die laatste vormt de lijm tussen de segmenten.”

Half september wordt het eindresultaat aan het publiek voorgesteld.

Op zoek naar een nieuwe werkplek? Contacteer C-Mine Crib hier! 

© Limburg Startup - LSU 2024