Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Ultima voor LSU partner Bokrijk – Vaklab

Op dinsdagavond 5 februari heeft Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz de Ultimas 2018 – de Vlaamse Cultuurprijzen – uitgereikt. Twaalf laureaten uit verschillende disciplines kregen deze opmerkelijke erkenning, naast de BILL-award voor jong artistiek talent. Ook Bokrijk viel in de prijzen met het project ‘bokrijk brandmerkt’.

Ondernemende aanpak wordt beloond
BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ rond vakmanschap neemt het dagelijks leven van vandaag als uitgangspunt om terug te blikken naar het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst. De jury van de Ultimas stelt vast dat Bokrijk mede dankzij dit project ‘ontstoft’ is. Men looft vooral de ondernemende aanpak van Bokrijk en de manier waarop de link wordt gelegd tussen de museale werking en de BKRK-merchandisinglijn, met het VAKlab als kers op de taart. “Ondernemen vraagt durf en toekomstgericht inzicht. Bokrijk is via BKRK op een unieke ondernemende manier future proof gemaakt voor de komende generaties”, aldus het juryverslag.

“De BKRK-merchandisinglijn is een uitgelezen manier om ons museaal verhaal kracht bij te zetten en authentiek vakmanschap tot bij de mensen thuis te brengen”, verduidelijkt gedeputeerde Igor Philtjens. “Met het diensten- en expertisecentrum VAKlab willen we bovendien het enorm potentieel van vakmanschap op economisch vlak meer zichtbaar maken en zo als museum maatschappelijke relevantie creëren. Via VAKlab geeft Bokrijk alle kansen aan vakmensen van nu, om zich te ontwikkelen tot de ondernemers van morgen.”

© Limburg Startup - LSU 2024