Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Umital speelt in op telewerk en lanceert het Distributed Leadership Profiler

Het doel van het Distributed Leadership Profiler of kortweg “DLP” is om leidinggevenden die hun team vanop afstand aansturen te ondersteunen. De Hasseltse startup Umital, gevestigd is op de Corda Campus, werkte intensief samen met het Canadese Work EvOHlution. Ze creëerden een uniek assessment dat de vaardigheden van een leider op het vlak van virtueel leiderschap identificeert. Vanaf 1 mei kunnen leidinggevenden het online assessment, de persoonlijke debrief en coaching volledig online doorlopen.

Het DLP assessment start met een 15-20 min online vragenlijst. Daarna krijgt de leidinggevende een persoonlijk rapport . De inzichten wijzen de leidinggevende op zijn persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden die relevant zijn in het kader van virtueel aansturen. Hij krijgt een inschatting van talenten en ontwikkelpunten, en onmiddellijk eerste aanbevelingen; een vertrekpunt voor verdere groei.

Het DLP is tot stand gekomen via een cross-continentale, en dus virtuele, samenwerking. De Hasseltse startup Umital, die al ruim voor de corona crisis haar expertise op het vlak van telewerk deelt, vond een partner in de Canadese universiteit van Calgary. Het onderzoek
analyseerde 680 unieke elementen uit interviews met leidinggevenden in verschillende industrieën in Noord-Amerika en Europa. Het Distributed Leadership Profiler assessment werd nadien gevalideerd door 200 leidinggevenden en 150 medewerkers vooraleer het op de markt kwam. De betrouwbaarheid, validiteit en bruikbaarheid maken het DLP uniek. De uitdagingen maar ook de best practices van vele leidinggevenden betrokken in het onderzoek, zorgen ervoor dat het assessment een herkenbare spiegel voorhoudt en praktische aanbevelingen biedt. Ook voor ervaren leidinggevenden biedt het DLP nuttige inzichten. Een werkcontext waarin medewerkers en teams vanop afstand worden aangestuurd verschilt dermate van de gewone kantooromgeving dat de leidinggevende moet kunnen terugvallen op vaardigheden gelinkt aan taakorganisatie, het stimuleren van teamdynamiek en communicatie. Dat ondervond ook Philip Vanhoutte, toenmalig general manager bij Plantronics, die op basis van het DLP allereerst aan zijn manier van communiceren werkte. Hij vroeg meteen aan het ganse management team om deel te nemen aan het assessment, en is ervan overtuigd dat dit in belangrijke mate bij heeft gedragen aan de productiviteit en de arbeidsvreugde binnen zijn directie.

Het Distributed Leader Profiler assessment wordt standaard voorzien van een persoonlijke debrief en een coachingsmoment , beide door ervaren coaches en vanop afstand gegeven. Op die manier garandeert Umital de juiste kadering en interpretatie van de resultaten en worden er gericht prioriteiten gesteld voor ontwikkeling. Word een VIP leader, een virtual interactive positive leader!

Meer info vind je hier

© Limburg Startup - LSU 2024