Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Van idee naar start-up met Mix & Match-programma
LSU, IMEC & UHasselt slaan handen in elkaar voor intensieve start-up begeleiding

Vanaf begin maart kunnen toekomstige ondernemers terecht in het Mix & Match-programma dat vormgegeven werd door Limburg Startup, IMEC en de Universiteit Hasselt. Tijdens zes intensieve sessies, die over twee maanden verspreid worden, krijgen de deelnemers advies van experts, worden ze gematcht om met gelijkgestemde zielen een team te vormen en krijgen ze de nodige begeleiding bij het opstellen van een businessplan en een multidisciplinair businessidee. Deelname is gratis. Het enige dat de kandidaten nodig hebben is de ondernemerskriebel en een positieve ingesteldheid.

Op het kruispunt van sectoren en disciplines

Limburg Startup, de Limburgse start-up community, bundelt de krachten met Universiteit Hasselt en IMEC, wereldspeler op het vlak van onderzoek en innovatie in nano-elektronica en digitale technologieën, om binnen verschillende domeinen en sectoren cross-overs te creëren. Ze doen dat aan de hand van een intensief starterstraject van zes sessies dat loopt van drie maart tot drie mei 2018.

Deelnemers moeten geen specifiek idee hebben om deel te nemen aan het initiatief, enkel een ondernemerskriebel is meer dan voldoende’. Tijdens de inspiratiedag brengen we ze in de juiste mindset om een goed idee te vinden dat te maken heeft met de  thema’s. Kandidaat-ondernemers worden gestimuleerd om over verschillende sectoren en eigen interesses heen, te komen tot nieuwe multidisciplinaire initiatieven. Aan het einde van de rit gaan de deelnemers naar huis met een afgewerkt businessplan, een geolied team en bakken motivatie en zelfvertrouwen om hun start-up te laten landen. De sessies worden begeleid door IMEC. ICT en digitale versnelling lopen dus als een rode draad door het traject

Marc Beenders, community manager LSU:

“ICT is de perfecte tak om verschillende sectoren met elkaar te verbinden en om groei te versnellen. We zien nu al dat de combinatie van ICT met bijvoorbeeld de gezondheids- en zorgsector resulteert in innovatieve gezondheidsapplicaties en verbeterde analysetechnieken. Ook de synergie tussen ICT enerzijds en energie of cleantech anderzijds leidt tot succesvolle start-ups. Die dynamiek en samenwerking tussen verschillende sectoren, dat is de toekomst en daar moeten we nu meer dan ooit op inzetten.”

Expertise

Deelnemers kunnen individueel of als groep van maximaal drie personen inschrijven. De deelname is volledig gratis dankzij de steun van EFRO en provincie Limburg. Solodeelnemers  kunnen gekoppeld worden aan complementaire profielen om met een volmaakt team van idee tot start-up te komen.

Luc Jacobs, Innovation Manager Imec.istart:

“Ze leren tijdens de opleiding probleemoplossend denken, analyseren verschillende businessmodellen. Ze bepalen hun afzetmarkt, maken een financieel plan op voor hun startup en worden klaargestoomd om succesvol te pitchen. Dit is een nieuw project waarbij we iedereen op een andere manier laten nadenken, de grenzen van sectoren doen vervagen en tot nieuwe opportuniteiten komen. Dit is de manier waarop we moeten durven denken én werken.”

Experts uit het vakgebied begeleiden de teams tijdens de workshops. Retailexpert Gino Van Ossel zal het met hen hebben over de toekomst van retail, online versus offline, slim textiel en logistieke flows. Dominique Monami, coach bij Mentally Fit en voormalig tenniskampioene, leert de deelnemers hun eigen grenzen te verleggen en de balans tussen werk en privé te behouden. Tot slot brengt Pieter Ballon, smart city expert, hen kennis bij over smart cities en de sharing economy, the Internet of Things, mobiliteit, veiligheid en vervuiling.

Iets voor jou?

Altijd al gedroomd van een start-up? Heb jij een idee of een concept waar de wereld op zit te wachten? Heb je al stappen gezet om dat idee uit te werken of wil je van nul beginnen?  Zoek je een naar team of kan je nog wel wat nuttige en intensieve begeleiding gebruiken? Schrijf je dan snel in voor het Mix & Match-programma via http://www.limburgstartup.be/mix-match/. Tijdens een intakegesprek stem je je verwachtingen af met de organisatie. Het traject is volledig gratis.

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024