Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

VDAB trekt naar start-ups met Pop-up kantoor

Om startende ondernemingen meteen met kennis van zaken te ondersteunen in hun HR-aanpak, trekt VDAB de komende twee maanden in Limburg rond met een pop-up kantoor. Startende en ervaren werkgevers maken er in deze verplaatsbare module kennis met VDAB, dicht bij hun eigen werkplek. Een afspraak boeken met een bemiddelaar of meteen een live chat organiseren, informatie opzoeken op VDAB.be/werkgevers: in dit kantoor kan het allemaal. Het kantoor is niet constant bemand maar op de dagen dat er iemand fysiek aanwezig is, kan er dieper ingegaan worden over specifieke vacatures of mogelijke tewerkstellings-maatregelen.

VDAB on tour

De VDAB ‘pop-up tour’ voor start-ups en bedrijven – in samenwerking met CORDA Campus en LSU – startte op 17 oktober op Corda Campus in Hasselt en doet nadien C-Mine Crib ( Genk ) en Greenville (Houthalen-Helchteren) aan.

Jo De Cock, Provinciaal directeur VDAB –Limburg: “We hebben de laatste tijd ervaren dat we de HR-dienstverlening bij startende bedrijven meer moeten bekend maken.Het initiatief om rond te trekken naar het incubatorennetwerk in Limburg sluit hierbij natuurlijk aan. Zo zullen de accountmanagers via het digitaal werkgeversloket telefonisch en visueel beschikbaar zijn voor vragen vanuit de Pop-uplocatie. En dat is nieuw. We zijn ook benieuwd of het concept zal aan slaan. Het resultaat mag  gezien worden. Het open kantoor heeft een strakke sobere vormgeving met digitale contactmogelijkheden en een kleine werkhoek.

Nodig

Marc Beenders, Community Manager Limburg Startup: “We juichen het initiatief van de VDAB alleen maar toe. Tijdens de recente Starter & Technology Job Fair werden we nog eens met de neus op de harde feiten gedrukt. Onze Limburgse startups zijn dringend op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde medewerkers om hun groei te realiseren. Doordat startups heel veel tijd in innovatie, business development en ontwikkeling steken ontbreekt het vaak aan een goed HR beleid. Doordat de VDAB nu initiatief neemt om zelf naar de startups te gaan betekent dit niet alleen een tijdwinst maar kunnen ze ook kort op de bal spelen”.

 

© Limburg Startup - LSU 2024