Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Vers geld voor dronepionier Senhive
LRM, imec.istart & privé-investeerder investeren 650.000 euro in innovatief dronedetectiesysteem

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, imec.istart en een privé-investeerder voorzien Senhive, een innovatieve start-up in de drone-industrie, van 650.000 euro vers geld in de vorm van een converteerbare lening. Na een succesvol begeleidingsprogramma bij imec.istart, een vliegende start op Corda Campus en een verhuis naar DronePort, is het bedrijf helemaal klaar om de volgende stappen te zetten en de markt te veroveren.

De start-up werd in april 2019 boven de doopvont gehouden en nam toen zijn intrek in de Corda INCubator op de Hasseltse Corda Campus. Intussen werkt Senhive vanop DronePort Campus in Brustem (Sint-Truiden). Senhive heeft een sterke expertise in het opzetten van kritische communicatielijnen en het integreren van diverse sensoren. Het bedrijf biedt uiteenlopende (drone)detectieoplossingen op maat van de klant en ontzorgt ze van A tot Z. Zo brengt Senhive niet alleen de behoeften van de klant in kaart, maar voorziet het ook de architectuur van de oplossing én zorgt het voor de implementatie en het onderhoud van het hele systeem. De technologie wordt op dit moment aan de industrie en potentiële klanten voorgesteld aan de hand van demo-implementaties, waarvoor de DronePort-site erg geschikt is.

“Dronedetectie is erg actueel en de markt is in volle ontwikkeling”, zegt Thomas Petracca, oprichter en CEO van Senhive en expert in communicatie-infrastructuur. “Senhive speelt in op de veranderende behoeftes van grote spelers die hun sites en activiteiten tegen ongewenst en ongepland droneverkeer willen beschermen. Tegelijkertijd kan ons systeem ook ingezet worden om het geplande droneverkeer in goede banen te leiden. We zijn dan ook erg blij dat we met deze lening de nodige investeringen kunnen doen en op die manier onze werking het komende jaar kunnen garanderen.”

Internationale belangstelling
De start-up integreert voor haar dronedetectie- en counterdrone-oplossingen onder andere radiofrequentie-, camera- en radartechnologie. Op maat van de klant wordt er een systeem opgezet dat een uitgebreide dekking en een effectieve werking garandeert om kritische sites zoals luchthavens, kerncentrales of havens tegen drones te beschermen. Ondanks de prille levensfase is Senhive nu al betrokken bij erg grote projecten voor onder andere SkeyDrone en de Haven van Antwerpen.

Ook op internationaal vlak mag Senhive rekenen op heel wat interesse van grote partijen. Senhive ontwikkelde ook een detectieoplossing voor bosbranden aan de hand van een zelfvoorzienend camerasysteem in combinatie met artificiële intelligentie en een robuust communicatiesysteem dat zelfs in de meest afgelegen gebieden blijft werken. De klant kan in deze moduleerbare oplossing zelf aangeven aan welke aanvullende eigenschappen de technologie moet voldoen. Senhive implementeerde de bosbranddetectietechnologie onder andere al voor het Agentschap voor Natuur en Bos.

Senhive heeft bovendien partnerships met uiteenlopende leveranciers afgesloten. Niet alleen om gegarandeerd de beste technologieën en sensoren te kunnen selecteren, maar ook om volledig onafhankelijk en flexibel te kunnen opereren en de klant op die manier state-of-the-art systemen aan te bieden.

Tom Aerts, Head of Investments LRM:
“Senhive is een beloftevolle pionier met een sterk managementteam en een innovatieve en breed inzetbare technologie. De technologie zal bovendien een belangrijke rol spelen van zodra de nieuwe Europese wetgeving inzake droneverkeer in voege treedt. We zijn daarom ook erg tevreden om Senhive tot ons portfolio te kunnen rekenen.”

“Het team van Senhive heeft al bewezen complexe projecten met haar technologie tot een goed einde te kunnen brengen, bijvoorbeeld door kritische communicatie-infrastructuur op de Prinses Elisabeth onderzoekbasis op Antarctica te verzorgen”, zegt Sven De Cleyn, Program Manager bij imec.istart. “Tijdens ons imec.istart-traject hebben we hen verder zien evolueren en we zijn erg blij dat ze door deze extra investering hun expertise verder kunnen uitrollen bij de bescherming van kritische infrastructuur.”

© Limburg Startup - LSU 2024