Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Vers kapitaal voor Hippo DX 

Of je allergisch bent voor iets? Dat kan je voortaan sneller, accurater en goedkoper te weten komen dankzij een toestel dat werd ontwikkeld door het jonge bedrijf Hippo Dx. Nu de medische certificering voor de toepassing binnen is, heeft Hippo Dx (onder meer bij LRM) 4,4 miljoen vers kapitaal opgehaald om snel te kunnen groeien. Het bedrijf verhuist weldra naar Limburg.

Hippo Dx heeft alle papierwerk achter de rug om hun innovatieve toestel voor het afnemen van allergietesten te gaan verkopen aan ziekenhuizen. Daar zitten ze te wachten op deze technologie, want het aantal mensen met allergische reacties neemt snel toe, wat de druk op de zorg verhoogt. Het ZOL-ziekenhuis in Genk is alvast het eerste in Limburg om het toestel van Hippo Dx in gebruik te nemen. De dokters die er al mee aan de slag gingen, zijn heel enthousiast. De artificiële intelligentie laat toe dat je met de toepassing in 10 seconden kunt testen op 12 allergieën (zoals voor noten, melk of schaaldieren) en na 15 minuten al het resultaat kunt aflezen. De procedure is dus minder arbeidsintensief en de resultaten zijn betrouwbaarder.

Het bedrijf heeft dus goud in handen en wil zo snel mogelijk de internationale markt op. Om dat mogelijk te maken werd een kapitaalronde georganiseerd, die 4,4 miljoen euro heeft opgebracht. Het zijn de bestaande investeerders, LRM en het Amerikaanse Allerfund Ventures die de middelen bijeen hebben gebracht.

Tom Vanham, algemeen directeur van LRM, is fier op de innovatie: “Allergieën kennen een serieuze opmars. Hippo Dx is dus net op tijd met de commercialisatie van zijn innovatief SPAT-toestel. Met een 100-tal ziekenhuizen in België, ruim 500 in Nederland en ruim 3.000 in zowel Frankrijk als Duitsland is hun marktpotentieel in eigen land en de buurlanden zeer groot. Doordat bovendien hun toestel zo innovatief, efficiënt, snel en accuraat is, kunnen ze op termijn hun pijlen richten op de hele wereld, want een gelijkaardig toestel met zoveel voordelen bestaat er niet. Het verhaal Hippo Dx hier neerzet, is er eentje om als landgenoot trots op te zijn.”

Hippo Dx verhuist trouwens weldra naar Limburg en zal van daar uit de expansiestrategie uitrollen.

Bron: Made in 19.10.2023 – Kurt Meers

© Limburg Startup - LSU 2024