Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Vlaams minster Jo Brouns te gast bij het LRM Doorbraakprogramma

Op dinsdag 8 november bracht Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns een bezoek aan de zesde sessie van het LRM Doorbraakprogramma. Hij luisterde aandachtig naar de uitdagingen van de tech-founders en reikte elke deelnemer een Certificaat van Deelname uit.

Leren van elkaar als grootste hefboom.
Marc Beenders, senior corporate community manager bij LRM, vertelt: “Met ons Doorbraak-programma helpen we scale-ups die net een eerste kapitaalronde achter de rug hebben. In zeven sessies delen experten en succesvolle ondernemers hun ervaringen en reiken een kader aan om het kapitaal van je bedrijf efficiënt te besteden. Het programma helpt founders om de juiste keuzes te maken met hun opgehaalde financiering. Dat is uiterst belangrijk, want hoe beter je je middelen inzet, hoe sneller je bedrijf kan groeien.Daarnaast kunnen deelnemende startups ook veel leren van elkaar. Ze zitten in dezelfde fase, kunnen onderling ervaringen uitwisselen, ideeën delen en leren van elkaars fouten. Dat heeft een niet te onderschatten impact.”

Koen Walbers, senior investment manager, vult aan: “Financiële middelen op een goede manier inzetten, blijft een grote uitdaging voor elke founder. Daar komen niet alleen heel wat hard skills maar ook soft skills aan te pas. En dat is ook iets waar we in dit programma op focussen. Aan de ene kant kaarten we thema’s aan zoals een financiële planning opmaken en snel bouwen aan je eigen team. Maar aan de andere kant staan we ook stil bij thema’s zoals founder stress. De druk om te presteren ligt hoog en we willen onze founders helpen om daarmee om te gaan. Het was onze ambitie om met 12 founders het programma te starten, het zijn er uiteindelijk 19 geworden. Dit enthousiasme zorgt ervoor dat we nu al starten met het samenstellen van een tweede groep.

“Niet alleen de inhoud van de sessies heeft me veel bijgebracht, maar ook de interactie en de ervaringen die gedeeld worden voor, en na de sessies. In gesprek gaan met collega founders is zó waardevol… Ik ben LRM heel erg dankbaar voor deze kans om deel te nemen.” getuigt Niels Bessemans, founder van Optiflux uit GreenVille.

“Het was zeer aangenaam kennismaken met deze groep ambitieuze Limburgse ondernemers. Ik ben ervan overtuigd dat zij het zijn die het economische weefsel van morgen in Limburg en in Vlaanderen mee vorm zullen geven. Het acceleratieprogramma van LRM biedt hen daarbij alle kansen om te groeien en zichzelf verder te ontwikkelen. Uiteraard biedt het programma een unieke gelegenheid om experten over verschillende topics aan het woord te laten, maar vooral ook om tussen ondernemers onderling ervaringen en kennis uit te wisselen. Want de weg naar een succesvolle onderneming is verre van evident en de hindernissen die je onderweg tegenkomt en de manieren om daarmee om te gaan, vind je niet in handboeken terug.” aldus Minister Jo Brouns

 

© Limburg Startup - LSU 2024